Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kütüphane Haftası kutlamaları etkinleri kapsamında onlarca öğrenci ve vatandaş "Gülbahçe Parkında" kitap okudu. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen halka açık okuma etkinliğinde, vatandaşlara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kitap dağıtıldı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Gülbahçe Parkında düzenlenen kitap okuma etkinliğini vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kitapları alan Bazı öğrenciler ağaçların altında, bazı vatandaşlar banklara oturarak kitap okudu.

Kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında açıklamada bulunan Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici; "Nevşehir'de Halkımızın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığını ve okuma kültürü konusunda farkindalik yaratmak amacıyla 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Gülbahçe Parkında okuma etkinligi düzenledik" dedi. 

Ekici;  “Bugün çok farklı bir program yapmak istedik. Umarım halkımız memnun kalmıştır. Amacımız toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Ne mutlu ki burada 5 yaşından 80 yaşına kadar herkes var ve hep birlikte kitap okuyor. Bu her zaman özlemin çektiğimiz bir tablo. Sadece çocuklarınız kitap okumasın sizlerde veliler olarak onlarla birlikte kitap okuyun. Unutmayın çocuklar büyüklerini örnek alır. Eğer siz okursanız onlarda okur” dedi.

Buradaki amaçlarının, insanların kitaba ve kitabın merkezi kütüphanelere dönmesini sağlamak olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ekici, Bu yıl 54. Yılını kutladığımız Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bugün kitap okuma etkinliğimizi düzenledik. Bilindiği üzere kütüphaneler ırk, din, dil, cinsiyet farkı gözetmeksizin içinde bulunduğu topluma hizmet veren kültür kurumlarıdır. Bu nedenle de Nevşehir halkına bir farkındalık oluşturmak amacıyla okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla serbest kitap okuma etkinliği düzenledik" dedi.

Ekici, dünya ile yarışmanın kitap okumaktan geçtiğini vurgulayarak, "Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz. Bugün en gelişmiş toplumlar kitap okuma oranı en yüksek olan toplumlardır. Ama gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere baktığınızda ise kitap okuma oranları düşük toplumları görürüz. Eğer kalkınmak istiyorsak, ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak için mutlaka okumamız lazım. Kitap okumak toplumları geliştirir." diye konuştu.

Özellikle etkinliğe büyük ilgi gösteren yaşlı dedelerin kitap okudukları görüntüleri objektiflerimize işte böyle yansıdı: