Nevşehir’de, tesadüfen ortaya çıkan devasa yeraltı şehrinde bir yıl önce tarihi yeraltı kilisesisinin bulunmasının ardından şimdide temizlik çalışmaları devam eden kale altından 800 yıllık mezar kalıntıları bulundu. Ortaya çıkartılan tarihi kilise girişinde 9 tane mezara rastlanıldı.

Bu heyecan verici gelişmenin ardından Nevşehir Yeraltı Şehrinin tarihi geçmişi hakkında önemli ipucları vermesi bekleniyor.


Nevşehir’deki Yeraltı Şehrinde 1600 Yıllık Kilise Bulunmuştu

Teknik kazı ve Temizlik çalışmaları devam eden içerisinde yaşam odaları kaçış tünelleri bulunan Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehrinde geçtiğimiz yıl 1600 yıllık kilise bulunmuştu. MS. 5. Yüzyıla tarihlendiği düşünülen kilisenin duvarlarındaki freskler neredeyse ilk günkü gibi duruyor. Göz kamaştırıcı fresklerde İsa Peygamber’in gökyüzüne yükseldiği ve kötü ruhun öldürülmesi betimlenmiş.


Nevşehir kalesinin bulunduğu tepenin zirvesinde yer alan Bizans kalesinin altında keşfedilen kentin büyük bölümü henüz ortaya çıkmamış olsa da ilk araştırmalar, kentin büyüklüğü ve diğer özellikleri açısından, daha önce bulunan ve 20.000 kişinin yaşayabileceği alana sahip Derinkuyu’dan daha büyük olabileceğini gösteriyor.