Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Özden Taşğın, "2018 Yılı Nevşehir'de ağaçlandırma yılı olsun" teklifine ilk destek FİB Haber'den geldi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Özden Taşğın, 2018 Yılı için Nevşehir'de Bir İnsan bir ağaç, Bir ağaç bir insan yılı kampanyası başlatmasının ardından Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com Genel Koordünatörleri İbrahim Uysal, Fikret Çapacı ve Editör Erkan Yiğit tarafından 100 adet ağaç toprakla buluştu.

Nevşehir'e 2018'in ilk fidanları FİB Haber'den...!
Konu hakkında açıklamada bulunan FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü İbrahim Uysal; "Özden Taşğın hocam öncülüğünde yapılan kampanyaya FİB Haber olarak Sessiz kalmadık.Özden hocam 1 dedi, biz 100 anladık... Karapınar kasabasındaki boş tarlamıza 50 adet badem 6 adet ıhlamur 6 adet ceviz 40 adette çeşitli çam ağacı diktik " dedi.

Uysal, diktiğimiz bu ağaçları tüm şehitlerimiz adına, her bir karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulmuş aziz vatanımızın atamızdan bize yadigar kutsal topraklarına Şehitlerimiz anısına ekmiş bulunuyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.


FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'da, Doğan her çocuk için ya da evlenen çiftler için fidan dikmenin bize taa Orta Asya'dan günümüze uzanan önemli bir gelenek olduğunu bu güzel geleneğin Osmanlı dönemindede sürdüğünü ama günümüzde maaalesef unutulduğunu dile getirerek, şubat sonu mart ayının ise bu geleneği devam ettirmek için en uygun dönem olduğu söyledi. 

Hz. Peygamberin (s.a.v.) ağaç dikmenin fazileti ile ilgili hadisleri 

Bir kimse bir ağaç diker de o ağaç yetişip olgunlaşırsa, Allahü Teala o ağaç sebebiyle o kimse için cennette bir ağaç diktirir." (Hadis-i Şerif, Kenzü'l-Ummal)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular :

" Ağaç diken müslümana muhakkak o ağaçtan yenilen meyve onun için sadaka olur, o ağaçtan çalınan meyvede onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği meyve de onu diken müslüman için bir sadakadır."

"Ağaç diken herbir kimse için muhakkak Allahü Teala diktiği ağaçtan çıkan meyve kadar evir ve sevab takdir ve ihsan buyurur."

Bu mevzudaki birçok hadis-i şeriften açıkça anlaşılan ziraatin, ağaç dikmenin İslam dininde fazileti ve müstesna bir kıymet ve ehemmiyeteti bulunduğudur. Bir memleketin sıhhat ve servetinin, terakki ve saadetinin en başında o memleketin ziraati ve ağaçlandırılması gelir. Bu cihetle Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ağaç dikmekyi ashabına öğretmiş ve o derece ehemmiyet buyurmuşlardır ki:

"Kıyamet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da kıyamet kopmadan dikmeye gücü yeterse bırakmasın, muhakkak onu diksin." buyurmuştur.


Peygamber Efendimizin'in (s.a.v.) ziraati ve onun bir şubesi olan ağaç dikmeyi pek çok teşvik buyurmalarına bakarak bazı alimler "Kazançların en faziletlisi ziraattir" demişlerdir.



Nevşehir'imizde bu güzel kampanyayı başlatan Doç. Dr. Özden Taşğın hocamıza, Fidanların temini ve destekler  için Nevşehir İl Orman İşletme Müdürümüz Aykut Satırlı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz.

Daha yeşil bir Nevşehir için herkesi Özden hocamızın başlattığı “Bir Fidan Bir İnsan” kampanyasına ağaç dikerek katkıda bulunmaya çağrı yapıyoruz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Özden Taşğın'da yaptığı açıklamasında;" Çağrımıza 100 fidan ile katılan ve destek veren FİB HABER ekibine,Güzel İNSANLARA teşekkürler, Haydi NEVŞEHİR tüm TÜRKİYE'ye örnek olabilir" dedi.


“Bir Fidan Bir İnsan” kampanyasıyla; halkımızı, şirketleri, STK’ları, kamu kurum ve kuruluşlarını geleceğin paha biçilemeyecek mirasını oluşturmaya davet ediyoruz.

“Bir Fidan Bir İnsan” Ağaçlandırma Kampanyasına tüm halkımızı davet ediyoruz.

Bu güzel kampanyayı başlatan değerli Özden hocamızı tebrik ediyor bu sese Nevşehir'in kulak vermesini diliyoruz.

Diktiğiniz ağaçları fotoğraflarınızla gönderin bizde www.fibhaber.com da yayınlayalım.