Nevşehir'de 6 yıldır sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları için Orman Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle havadan inceleme uçuşu yapıldı.

Son 6 yılda yüz binlerce fidanın toprakla buluştuğu Nevşehir'de Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor.

Helikopterle yapılan inceleme sonrasında açıklama yapan
Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı "Orman Genel Müdürlüğümüzün helikopteri ile Nevşehir'deki ağaçlandırma yapılan sahaları gezdik. Bu keşif gezisi sırasındaki özellikle ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı alanlarıda gördük" dedi.

Nevşehir'de havadan detay çalışması yaptıklarını ve en küçük bölgelerin bile ağaçlandırılmasına gayret göstereceklerini anlatan Satırlı; “Orman Genel Müdürlüğümüzün helikopteri ile ağaçlandırma sahalarımızı gezme şansını yakaladık. Bu gezi sırasında özellikle Nevşehir bölgesini havadan detay çalışarak bütün potansiyel sahalar da ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Satırlı," şuanda hem ekim hemde dikim çalışmaları devam ediyor. Ayrıca sedir tohumu ekimi, badem, meşe ve zerdali tohumlarının ekimi sene başından beri toprak işlemesi yapılarak dikime ve ekime hazırlanan sahalarda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi.

Fidan seçimini de Nevşehir’in iklim yapısına uygun olarak belirlediklerini kaydeden Satırlı, “Bölgeye Nevşehir’in iklimine uygun olarak badem, alıç, meşe, ahlat, sedir, iğde, mahlep ve karaçam gibi fidanlar dikilecek. Böylece Nevşehir’de yeni ağaçlandırma çalışmalarından birinin daha startını vermiş olacağız. Bölgemize ve Nevşehir'imize hayırlı uğurlu olsun. Bu çalışma tamamlandığı zaman Nevşehir'imiz yem yeşil bir kuşağa sahip olacak” ifadelerini kullandı.