Nevşehir Belediyesi tarafından Esentepe ve Güzelyurt Mahallelerini birbirinden ayıran Ürgüp Caddesi üzerinde engelliler başta olmak üzere yaşlı ve çocukların yanı sıra diğer  vatandaşların yaya geçişinin yeraltından sağlanması almacıyla 2012’de yapımına başlanan Necip Fazıl Yaya Alt Geçidi, o dönemin parası ile 110 bin lira harcama ile tamamlanarak hizmete sunulmuştu. Ama maalesef altı yıl önce hizmete giren alt geçit vatandaşlarımızın hor kullanmaları sonucu bakımsız ve kullanılamaz halde.

YAYA GEÇİDİ DEĞİL, KORKU TÜNELİ​
Nevşehir Esentepe mahallesi Ürgüp caddesi üzerinde yoğunlaşan araç trafiği karşısında yayaların karşıdan karşıya geçişlerini de kolaylaştırılmasını amaçlayan Necip Fazıl yaya alt geçidinin şimdiki içler acısı durumu vatandaşların tepkisine neden oluyor. Tepkili 
Vatandaşlar, bu alt geçite neden bakım yapılmadığı konusunda eleştirilerde bulunuyor. 

Fibhaber.com ihbar hattımıza şikayetlerini dile getiren bir vatandaşımız, Esentepe mahallesinde bulunan alt geçitin içler acısı ve pislik içindeki görüntülerini bizimle paylaştı.​

Nevşehir'de Çocukların ve yayaların yoldan güvenli geçsin diye yapılan alt geçit ? Peki, Acaba yol mu daha güvenli burası mı?

Geçidi kullanan vatandaşlar pislik içerisinde yüzen koridordan geçerken zor anlar yaşarken, ışıklandırmanın da yetersiz olduğu geçidi kullanamayanlar ise, trafik kurallarını ihlal ederek yol üzerinden karşıya geçmek zorunda kalıyor.
Ancak buralarının şu anki durumu içler acısı ve alt yaya geçidi fonksiyonunu karşılamadığı için vatandaşlar tarafından tercih edilmiyor. Ayrıca buralar ıssız kuytu yerler olduğu için vatandaşlar tarafından adeta korku tüneli olarak görülüyor.
Alt geçidi neden kullanmadıklarını sorduğumuz vatandaşlar: “Pislik içinde, kullanılmaz halde olduğu için giremiyoruz. Gündüz geçilmiyor, gece de karanlık oluyor. Yağmur yağdığında su basıyor. Kadın ve çocuklar yalnız başlarına geçmekten korkuyor. Geçit içinde düzenleme yapılması gerekiyor. Yetkilileri bu alt geçidin temizliği ve atıklarının bertaraf edilmesi için göreve çağırıyoruz” diye konuştular.


Zira, dikilen ağaçlar, parklar, alt geçitler gibi devletin hizmete sunduğu mekanlar bazı kendini bilmez şehir magandalarının saldırısına uğruyor. Buna birde yetkililerin duyarsızlığı eklenince acı son kaçınılmaz duruma geliyor.

Sürekli kapısı, camları ve lambaları kırılan, kabin içerisini tuvalet gibi kullanan şehir magandaları yüzünden özellikle yaşlı, engelli vatandaşlar mağdur oluyor. “Bu eserlerin yapımı için harcanan paralar, Nevşehir halkının paralarıdır. Vatandaşlarımız, harcanan paraların boşa gitmemesi ve farklı yatırımlara dönüşmesi için bu eserlere sahip çıkmalıdır. Duyarlı vatandaşlarımız bu eserleri hor kullananları ve onlara zarar verenleri uyarmalı ve gerektiğinde zabıta birimlerine ve emniyet güçlerine haber vermelidir" 


İşte Alt geçitteki o acı tablo! 
İşte Esentepe mahallesinde bulunan alt geçidin içler acısı hali…
Yazıktır günahtır! Bunu biz kendi ellerimizle yaptık...


6 yıl önce Hizmete ilk girdiğinde böyleydi!