Nevşehir'de APP Plakası Olanlara Cezalar Kesilmeye Başlandı. Araçlarına trafik yönetmeliğinde belirtilen nitelik ve ölçülere aykırı plaka takan sürücülere idari para cezası uygulanıyor.

Öte yandan APP (Amerikan Pres Plaka) cezası arttı. Geçen yıl 427 tl ceza yiyenler bu yıl 480 tl ceza yiyebilir.

Nevşehir'in farklı noktasında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri tarafından Amerikan Pres Plaka (APP) olarak adlandırılan plakalar üzerinde uygulama gerçekleştirdi.

Polis ekipleri, APP plaka bulunan araçlara 488 lira ceza yazdı ve plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanıdı.

Trafik şube ekipleri uygulama esnasında sürücülere, Karayolları Trafik Kanununda APP Plakalar üzerinde yapılan düzenlemeyle birlikte ve son zamanlarda yaşanan terör olayları, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) takılan sahte plakaların önüne geçilebilmesi için bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

App Plaka nedir?
App Plaka, eski ve standart plakaların değişik yazı ve kenar seçenekleri ile yeniden modernize edilerek tasarlanmasıdır. 

App plakanın açılımı tam olarak Amerikan Pres Plaka demektir. App plaka ülkemizde 2010 yılı sonrasında hızla yayılmaya başlamış durumdadır. Peki insanlar neden app plakayı tercih etmektedir buna gelecek olursak, Şoförler odasının vermiş olduğu plakaların harf ve rakamları daha sade ve renklerinin çabuk silinmesi app plakanın tercih edilmesinin nedenlerindendir. Asıl olarak vatandaşlarımızın app plakayı tercih etmelerinin nedeni ise app plakalarının görünüşünün daha güzel olması, arabaya ayrı bir hava katması, aracın trafikte diğer araçlara göre daha çok ayırt edilmesi gibi sebepler sayabiliriz.