FİB Haber Merkezi Whatsapp hattına Şikayet mesajları yollayan Nevşehirli vatandaşlarımız, paten pistine dönüşen ara sokaklarda hala tuzlama çalışması yapılmaması nedeniyle yaşanan sıkıntılarını dile getirdiler.

Nevşehir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok mahallede ara yollarda ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Kar temizleme çalışmalarında ana caddelere öncelik gösterilirken vatandaşlar isyan ediyor.

VATANDAŞLAR KENDİ İMKÂNLARI İLE AÇTIKLARI YOLDAN ULAŞIMINI SAĞLIYOR
Mahalle aralarını kullanan vatandaşlar yürüyerek açtıkları patika yoldan geçiyor. Mahalle yolu üzerinde sadece ‘patika şeklinde’ bir insanın geçebileceği kadar yol bulunması nedeni ile zorluklar yaşayan Vatandaşlar kar temizleme çalışmalarının yapılmasını dört gözle bekliyor.

KARDAN TEMİZLENMEYEN MAHALLELERDE VE SOKAKLARDA ARAÇ GEÇİŞİ SAĞLANAMIYOR
Nevşehir merkez Esentepe Mahallesindeki(Nevkur) sokak aralarının ve Ürgüp caddesi A101 karşısındaki kaldırımın ve anayolun H.Rasim Uzer İş Okulu'na kadar olan bölümünde kar temizleme çalışması yapılmadığı için araçlar bu yol üzerinden geçiş yapmakta zorlanıyor.

Sokaklarının kapalı olduğunu belirten Nevşehirliler, bir an önce ara sokaklara da karla mücadele ekiplerinin gönderilmesini ve tuzlama yapılmasını talep etti. 


Belediye ekiplerinin Şehir merkezinde ara sokaklar ve buzla kaplı yolların olduğu yerlerde tuzlama çalışmalarının acilen yapılmasını bekliyoruz.