Nevşehir'de etkili olan kar yağışının ardından sıfırın altında -15'e kadar düşen hava sıcaklığı, buzlanma ve dona neden oldu. 

Nevşehir genelinde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Gece hava sıcaklığı eksi 16 dereceye kadar düştü. Soğuklar nedeniyle birçok araç dondu. Vatandaşlar donan araçlarını çalıştırmak için başka araçların aküsünden takviye yaparak araçlarını çalıştırmaya çalıştı. Çalışmayan araçlar sanayi esnafının yüzünü güldürdü. Sanayi esnafı özellikle son günlerde etkili olan soğuklar nedeniyle işlerinde gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti.

Meteoroloji'den Nevşehir'e buzlanma ve don uyarısı yapıldı...
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda hava sıcaklığının bu gece iç kesimlerde eksi -15 dereceye kadar düşmesi beklendiği belirtilerek vatandaşlar buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Meteoroloji Kayseri 7’inci Bölge Müdürlüğü, eksi 15 dereceye kadar düşecek dondurucu havayla ilgili uyardı. Dondurucu havanın ardından ise fırtına etkili olacak.

Hafta sonunda kar yağışının beklenmediği kentte, sıcaklık gece eksi 15 dereceye kadar düşecek. Yetkililer, hafta sonu don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. 

Allah soğukta odunu kömürü olmayanların yardımcısı olsun.İnşallah tüm Nevşehirliler olarak çevremizde ki zor durumdaki aileler için bu konuda daha duyarlı oluruz.

Bu gece Nevşehir ve ilçelerinde kaydedilen en düşük sıcaklıklar...