Nevşehir Esentepe mahallesi arkasındaki dağlık arazide yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın hızla büyüdü. Yangının büyümesi üzerine Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. 

Nevşehir'de gökyüzünü kara dumana bürüyen ve çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen arazi yangını için Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları devam ediyor. Arazi yangınında ağaçlar ve binlerce hayvanlar maalesef alev alev yandı... An itibariyle yangın devam ediyor...

"ATEŞLE OYNAMAYIN"
Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Gökhan açık, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde sürdüğü şu günlerde vatandaşları ateşten uzak durmaları konusunda uyararak "Yaz geldi, mangal keyfimizi var. Piknik ateşi, avcı ateşi, çoban ateşi, sigara ateşi, çöplük ateşleri, bağ- bahçe ateşleri, anızlar yakılıyor oradan alevler arazilere geçiyor ve akciğerlerimiz yanıyor. Onlarca yıllık ağaçlar 30 saniyede yok oluyor. Yaz mevsimi itibariyle sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrederken lütfen ateşle uğraşmayın. Ateşsiz piknik yapın.  Bizim gözümüz kulağımız olun. Alo 110'u 7 gün 24 saat ücretsiz olarak çevirin. Bu şekilde ağaçlarımızı yeşil alanlarımızı akciğerlerimizi kurtarmış oluruz. Biz şuan devam eden yangınla ilgili buraya tüm ekibimizi yönlerdirdik. Özellikle yaz döneminde maalesef onca uyarılarımıza rağmen çıkan bu arazi yangınları için can siparane çalışıyoruz. Sonuç olarak onca emek verilen ağaçlarımız, yeşil doğamaız ve binlerce çeşit ahyvanlarımız yok oluyor " diye konuştu.