Nevşehir'de kara kış yeniden yüzünü gösterirken, kar yağışı sonrasında en çok zorlananların başında araç sürücüleri geliyor. Kimi sürücü kar ve buzlanmaya hazırlıksız yakalanırken, bazı sürücüler ise dikkatsizliği sonrasında kazaya sebebiyet veriyor.

www.fibhaber.com haber merkezimize Avanos , Gülşehir kavşakları ve Çevre yolu ile şehrin muhtelif bölgelerinden kaza haberleri geliyor...

YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ !... Sürücülere "Gizli Buzlanma" İkazı...

Nevşehir de ani olarak Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yollarda oluşan buzlanma da araçların yolda güçlükle ilerlemesine neden oluyor.

Nevşehir çevre karayolu 
Gülşehir ve Avanos kavşağında yollarda ki buzlanma nedeniyle kaza haberleri geliyor. Gizli buzlanma nenediyle Aksaray yolunda bir Tır yolu kapatırken Avanos kavşağında meydana gelen kazada Eletirk direği devrilme tehlikesi yaşadı.

Nevşehir de aşırı buzlanma nedeniyle şu saate kadar 6 farklı kaza haberi elimize ulaştı. Bu kazalarda 8 kişi yaralanırken araçlarda maddi hasar meydana geldi. Yetkililer akşam saatlerinde hava sıcaklığının iyice düşmesi sonrası tipi ve rüzgar ve gizli buzlanma sebebiyle oluşabilecek kazalara karşı tedbirli olunması için sürücüler uyarıldı.

Kendileriyle görüştüğümüz Trafik Memuru Polis buzlanmanın daha kötü ve daha vahim bilançolar ortaya çıkarabileceğini belirterek, sürücüleri süratli araba kullanmamaları konusunda uyardı.

Karayolları Yine sınıfta Kaldı...!

Avanos Köprülü kavşağı üzeri aşırı derece buzlu olduğu belirtilirken şuana kadar herhangi bir tuzlama yada temzileme çalışması yapılmadığı belirtiliyor...


Foto: Muhammed Selman Sürücü / Emrah Kılıkbiçen