Nevşehir'in Çardak köyü Avcılar Derneği üyesi bir grup avcı soğuk hava ve kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kınalı keklikler için doğaya yem bıraktı.

Çardak köyü Avcılar Derneği Çardak Mücavir Alanı İçerisinde Bulunan Avlak Alanlarındaki Yaban Hayvanları Düzenli Olarak Yemleme Faaliyetinde Bulunuyorlar..!!


Çardak köyü Avcılar Derneği üyesi bir grup avcı da soğuk hava ve don olayları nedeniyle doğada yiyecek bulamayan keklikler için harekete geçti. Çardak köyümde kekliklerin aç kalmaması için beraberlerinde getirdikleri yemleri doğaya bıraktı. Avcılar poşetlere doldurdukları yemleri sırtlarında taşıyarak karlı kaplı alanlara çıkardı.

Çardak Avcılar Külübü Başkanı Ahmet Açıkgöz Tüm Üyerle birlikte Aldımız bi Karar Ve Bunu Arazi Şartları Olumsuz Oldugu Takdirde Her zaman Gercekleştireceklerini Söyledi...!!

Çardak Avcılar Külübü Başkanı Ahmet Açıkgöz , "Gerek kar yağışı ve gerekse soğuk hava nedeniyle doğadaki keklikler yiyecek bulmakta güçlük çektikleri için açlar. Bizde onlara yem dağıtıyoruz. Avcı sadece avı vuran demek değildir. Avcı doğayı sever. Herkes zannediyorki avcı sadece avı vuruyor. Öyle değil. Avcı doğayı sevdiği için dağlara çıkıyor ve doğa ile başbaşa kalıyor. Bu doğa hepimizin. Hep birlikte bu doğayı korursak gelecek nesillere en büyük eseri bırakmış oluruz." diye konuştu.

Çardak ta ki bu güzel çalışmanın tüm Nevşehir il genelinde başlatılmasını bekliyoruz.