Nevşehir'de vatandaşlar bağ ve bahçelerinde bulunan çeşitli ağaçların budama işlemlerine başladı.

Nevşehir'de şubat ayında son 58 yılın yaşanan rekor sıcaklığı bağ ve bahçelerde ağaçları erken uyandırdı. Mevsimsel değişiklik nedeniyle fidanlar erken uyanınca çiftçiler budama işine de erken başladı.

Ağaçlar için son derece önem taşıyan budama işlemine başlayan vatandaşlar, bu çalışmanın baharın müjdecisi olduğunu ve budamanın mutlaka zamanında yapılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan .Nevşehir’de park ve bahçeler başta olmak üzere orta refüjlerde geçmiş dönemlerde dikimi yapılan çeşitli türdeki fidanların yanı sıra süs bitkilerinin de budanmasına  başlandı.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacak bu çalışmalar Nisan ayına kadar devam edecek .

BUDAMANIN FAYDALARI
Ağaç güçlenir ve hastalıklara karşı direnci artar. Kurumuş, hastalıklı ve haşeratlı dallar ayıklanmış olur. Şehir aydınlatma tellerine çok yaklaşan yada temas eden, pencerenin önünü kapatan ve benzer durumlardaki istenmeyen dallar kesilerek oluşması muhtemel riskler önceden önlenmiş olur. Ağacın daha fazla güneş ışığı alması sağlanmış olur. Bitkinin fiziksel görünümüne yön verilerek, daha dengeli ve kaliteli bir gövde yapısına kavuşturulmuş olur.