Gülşehir ilçesinde, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar için piknik düzenlendi.

Bakım merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören vatandaşlara yönelik Sadabat Parkı'nda gerçekleştirilen programa, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Garnizon Komutanı Abdülkadir Yaprak, Emniyet Müdürü Ramazan Coşkun da katıldı.

Nevşehir'in yanı sıra 14 ilden kente gelen yaklaşık 700 bakıma muhtaç vatandaş, parkta piknik yaparak davul ve zurna eşliğinde eğlendi.

Ertekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir organından mahrum olan bakıma muhtaç insanlar adına yapılan faaliyetleri gönülden desteklediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş ise etkinliğin, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesindeNevşehir'de 10'uncusu yapılan Halk Oyunları Şenliği kapsamında organize edildiğini bildirdi.

Bakanlığa bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, resmi ve özel bakım merkezleri ile sivil toplum kuruluşları çatısı altında bulunan engelli vatandaşların katılımıyla programı düzenlediklerini belirten Yoldaş, şunları kaydetti:

"Programımızın amacı; engeliler ile diğer insanları kaynaştırmak, farkındalık oluşturmak ve hem de eğlenmelerini sağlamaktır. Burada hem eğlenildi hem de engellilerin moral depoladıklarını görüyoruz. Türkiye'nin 14 ilinden gelen geçlerimiz de burada. Farklı ilde yaşayanları tanıma imkan sağlandı. İnşallah bundan sonra da bu etkinlikler devam eder."

Program sonunda protokol üyeleri ile katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirdi