Korku en çok da çocuklar ve öğrenciler görülüyor. Öğrenciler sabah erkenden okula giden ve akşam saatlerinde evlerine dönen öğrenciler bir hayli tedirgin oluyorlar.

Nevşehir’de sürü halinde dolaşan başıboş köpekler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Çok sayıda ve sürü halinde dolaşan sokak köpekleri, halkı özellikle akşam saatlerinde evlerine giderken tedirgin ediyor. Gruplar halinde dolaşan köpekler, sabahın erken saatlerinde yoldan geçen vatandaşlara saldırırken, öğrenciler velileri eşliğinde okula gidiyor.

Vatandaşlar ise, tedirginlik içinde işlerine ya da evlerine gitmeye çalışıyor. Sokak köpeklerinden kurtulmak için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, köpeklerin hem vatandaşları korkuttuğunu hem de tehlike saçtığını belirtiler. Vatandaş, köpeklerden bıkıp usandıklarını kaydederek, " özellikle kış aylarında her taraf köpeklerle doluyor. dediler.

Kış aylarına girilmesiyle birlik sayıları artan başı boş köpeklerden özellikle okula giden öğrenciler çok korkuyor. Önceleri akşamları toplu halde dolaşırlardı, şimdi gündüzleri de ortaya çıkmaya başladılar. vatandaş yetkililerden bir çözüm bulunması istediklerini belirterek, bu başıboş köpekler ya toplanılsın ya da şehir dışına çıkarılsın" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Çocukları için endişe duyan aileler ise başıboş köpeklerin oldukça tehlikeli olduğunu kaydederek, şu açıklamalarda bulundular "Sabahın erken saatlerinde veya geç saatlerde evden işe işten eve gittiğim zamanlarda özellikle sanki sürüler halinde gezen köpeklerin istilasına uğruyoruz. Bazen elimizde sopayla çocuklarımızı okula götürmek zorunda kalıyoruz. Özellikle yavrulama yapan köpekler çocuklara ve biz insanlara saldırmaktadırlar. Bu nedenle yetkililerin başıboş ve sahipsiz, insanlara zarar verecek olan köpekler için çözüm üretilmesi kanaatindeyim. Hani Belediye Köpek Barınma evi için neden toplamaz anlamış değiliz. Eğer Bu köpekler için çözüm üretilmezse aç kalan ve kuduz olma riskleri fazla olan köpekler zarar verecekleri kesin olduğundan önüne geçilmesini ve bu sorununun giderilmesini istiyoruz".şeklinde konuştular.