Nevşehir'de başıboş hayvan sorunu her geçen gün artarken, akşam ve sabahın ilk saatlerinde Gruplar halinde gezen onlarca köpek yiyecek bulmaya çalışırken, mahalle sakini vatandaşlarımız ise saldırı korkusuyla tedirgin adımlar atıyor.

Nevşehirli vatandaşlarımız FİB Haber ihbar hattına ulaşarak gruplar halinde gezen köpeklerden korktuklarını söylediler.

Bize ulaşan vatandaşlar bu durumu yetkililere ilettiklerini ama şuana kadar bir sonuç alamadıklarını söylediler.

Güzelyurt mahallesinden Bize ulaşan vatandaşlarımız, diğer mahallelerde aynı sıkıntı yaşanıyor. Başıboş gruplar halinde gezen köpeklerin insanlara havladıklarını ve bu yüzden de çok korktuklarını dile getirdiler.

Özellikle şehir merkezindeki mahalle , cadde ve sokaklarda başıboş çoban köpekleri, sürüler halinde geziyor.

Mahalle araları ve Sokaklara dökülen çöplerde yiyecek arayan köpekler, Çarşı esnafı ile çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor.

Artık sokakta korkarak dolaştıklarını belirten vatandaşlar, "Toplu halde gezen büyük sokak köpekleri, kaldırım üzerine rastgele dökülen et ve kemik parçaları yüzünden kendi aralarında kavga edip, sokaktan geçen insanlara saldırıyorlar. Sokak köpeklerinden dolayı mahalle ve sokaklarda korkudan yürüyemez olduk" diye konuştu.

Gerçekten il genelinde çok başıboş köpek var. Bunların bir diğer önemli sebebi ise,sınırlarımızda bulunan komşu il ve ilçelerindeki belediyeler yakaladıkları köpekleri Nevşehir sınırlarına getirip bırakıyor.  Nevşehir'in mahallelerini mesken tutan başı boş köpekler vatandaşların tedirgin olmasına neden oluyor. Özellikle Sabah saatleriyle Gece sokak aralarında sürü halinde gezen sokak köpekleri, sadece çocukları değil! büyükleri de korkutuyor.

Küçük  çocukları ve öğrencilere  korku dolu anlar yaşatan  sokak köpeklerinden , Sabah erken saatlerde okula giden öğrenci velileri ise oldukça  rahatsız. 

www.fibhaber.com İhbar hattını arayan velilerin çocuklarını köpek korkusu ile sokağa çıkartamadıklarını belirtirken özellikle şehrin en işlek caddelerinde grup halinde dolaşan başıboş köpeklerin çocukları ve kendileri için tehlike arz ettiğinden şikayetçi. 

Özellikle akşam saatlerinde sokaklarda köpekler yüzünden yürüyemediklerini belirten vatandaşlar, bu sorunun biran önce çözülmesi için yetkililerin devreye girmesini istediler.

YASA GEREĞİ TOPLANAMIYORLAR 5199 sayılı hayvanları koruma yasası gereğince bu hayvanlar toplanamıyor. Yasada hayvanların tedavi ve kısırlaştırma operasyonlarının ardından bulundukları yere bırakıldıkları ve belli bölgeleri olduğu için saldırgan olmayacakları söyleniyor ama durum böyle değil. Hayvanlar, aç kaldığında insanlara saldırıyor. Anne ve babalar, oyun oynamak için parka getirdikleri çocukları için tedirgin. Bir çözümü olmalı.”


Vatandaşlar yetkililerin bir an önce başıboş gezen sahipsiz köpeklere karşı önlem almasını istiyor.