Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala ilimiz Nevşehir'de de bayram hazırlıklarıda başladı.

Nevşehir'de Ramazan Bayramına az bir süre kala vatandaşlar en çok kuruyemiş ve şeker tezgâhlarına rağbet gösteriyorlar.

Nevşehir'de Ramazan Bayramı ziyaretlerinin vazgeçilmezi Kuruyemiş'te, vatandaşlarımız hem taze ve hemde en ekonomik Bayram şekeri, lokum ve kuruyemiş almak için ilimizin en büyük markalarından Nurlular Gıda Kuruyemişe akın ediyor.

Ramazan Bayramı ziyaretlerinin vazgeçilmezi Kuruyemiş'in Nevşehir'de ki adresi Nurlular Gıda her bayramda olduğu gibi yine tezgahlarını süsleyen taze ve onlarca çeşit ürünleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kuruyemiş ve kuru meyve çeşitlerinin geleneksel olarak misafir ağırlama kültürünün vazgeçilmezi olarak bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde de tüketimin arttığını anlatan ve en yüksek satış rakam oranlarının ise bayram öncesi olduğunu kaydeden Nurlular Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Metin Nurlu bu yıl da satışların iyi olduğunu söyledi.


Nevşehir'in Kuruyemişte en köklü firmalarından ve yıllardır kuruyemiş sektöründe hizmet veren Nurlular Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Metin Nurlu, Ramazan Bayramında en çok tercih edilen kuruyemiş ve kuru meyveleri FİB Haber Merkezine anlattı. Nevşehir'in meşhur Kabak Çekirdeği bir numara diyen Nurlu, “Ayrıca diğer kuru yemiş çeşitleri de özellikle bayramların vazgeçilmezi olarak tercih ediliyor” dedi.

Kabak Çekirdeği, kuru üzüm, Fıstık, fındık, leblebi, Ceviz, hurma,  kuru kayısı, kuru incir kuru erik gibi besinlerin uzmanlarca da tavsiye edildiğini belirten Nurlu, “İncir en yüksek lif içeriğine sahip meyvedir. Sadece 1 adet kuru incir 2 gram lif sağlamaktadır ki bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın yüzde 20’si’dir. Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar sonucunda, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün olarak çalışması açısından çok önemli olduklarını ortaya koymuştur. Besin olarak alınan lifin sindirime yardımcı olduğu ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir. Beslenme uzmanları tarafından lif alımını artırmanın en iyi ve en ideal bir yolu olarak, lif açısından zengin olan incir tüketimini önermektedirler” diye konuştu.

Nurlular Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Metin Nurlu, Yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiylede, Nurlular Gıda Ailesi olarak tüm Nevşehirli hemşehrilerimiz ve islam aleminin Mübarek Ramazan Bayramlarını kurtluyor, herkese sağlık mutluluk ve neşe içerisinde bir bayram diliyorum dedi.


PERAKENDE SATIŞ MAĞAZASI

Nar Caddesi No : 21 NEVŞEHİR
Tel: 0 384 214 17 20
[email protected]

NURLULAR MERKEZ DEPO

Gülşehir Yolu 2.Km NEVŞEHİR
Tel : 0 384 213 68 68
Fax: 0 384 213 69 34
[email protected]

İşe Nurlular Kuruyemiş de bir bayram klasiği ...