Meteorolojiden kuvvetli yağış ve kar uyarısıMeteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.Yağışların yarından itibaren Kar yağışına dönmesi bekleniyor.Nevşehir karla bugünden itibaren başlaması bekleniyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz'in doğusunda devam eden sağanağın, bugün saat 06.00'ya kadar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden esen kuvvetli rüzgarla Karataş ve Yumurtalık ilçeleri başta olmak üzere Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kar uyarısı

Öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda, gece saatlerinden itibaren de Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Kuzeybatı kesimlerdeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren karayel fırtınası ve ani sıcaklık düşüşü ile kar yağışına dönüşeceği belirtilerek, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa ve Bilecik illeri başta olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda yer yer yoğun kar yağışı görüleceği kaydedildi. Ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini arttıracağı tahmin ediliyor

Açıklamada, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.