Nevşehir'in Avanos İlçesinde Alaeddin Keykubat Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Dernegi tarafından" Babamla Camideyim, Babamla Camiye Gidiyorum” proje etkinliği ile Sabah Namazı Buluşmalarını başlattı. Bu proje kapsamında ilk kez bugün Avanos Bahcelievler Camiinde Öğrenci ve velilerle ilk sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Milli Egitim İlçe Mudürü Mehmet Berk ve Avanos AK Parti Gençlik Kollarının da katılımı ile destek verdiği "Babamla Camideyim" sabah namazı buluşmasına okul öğretmenleri ,öğrencileri ve velileri katıldılar.

Ben Babamla Sabah Namazına Gidiyorum!

Başlatılan kampanya kapsamında babalarının ellerinden tutan minik öğrenciler, minarelerden  “Namaz Uykudan Hayırlıdır” nidasının yükseldiği sabah vakti, camiye akın etti. Nevşehir'in Avanos ilçesi Bahcelievler Camisi, sabah namazında onlarca minik öğrenciyi ağırladı.  


Vakit geldiğinde abdestler alındı, buluşmak için belirlenen Avanos ilçesi Bahçelievler Camii`nin yolu tutuldu. Kampanya, hem minikleri hem de ailelerini mutlu etti.

Huşu içerisinde idrak edilen sabah namazının ardından miniklere ve ailelere çeşitli ikramlar yapıldı. Sıcak bir çorbanın içilmesinin ardından Nevşehir'in değerli Hocalarından Hafız Cemil Usta tarafından   ‘Peygamber ve Çocuk` konulu sohbet yaptılar.  Yapılan etkinlikten çok memnun olan veliler bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istediler ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

Kampanya ile çocuklara ve ailelerine namaz alışkanlığı aşılanmaya çalışılıyor.

Alaeddin Keykubat Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Dernegi'nin başlattığı örnek kampanya da "Babamla Camideyim" isimli etkinlikte, çocuklarımızın ayda en az bir defa aileleriyle birlikte sabah namazına gitmeleri teşvik ediliyor. Kampanya ile, çocuklara ve topluma namaz alışkanlığını kazandırmak ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.