Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde 22.01.2014 tarihi gece saatlerinde Dalgıç pompa fabrikası kimliği belirsiz kişiler tarafından soyuldu.

Hırsız yada hırsızların Güvenlik kamera sistemi devre dışı bırakılmış, çevre yolu elektriği kesilmiş ve eli silahlı olduğu düşünülen kişiler tarafından maddi değeri 80.000 tl dolaylarında olan kablo ve benzeri malzemeler fabrika içindeki bir kamyona yüklenerek kaçırılmıştır. Daha sonra Emniyet teşkilatı tarafından Nevşehir-Kayseri yolu üzerinde bir araziye atıl vaziyette kamyon bulunmuş fakat başka bir ipucuna ulaşılamamıştır. 

Niğde nin Misli kasabasında ve yine Nevvşehir'in Derinkuyu ilçesinde de aynı durumlarla karşılaşılmıştır.Yöre Halkı bu mafya halini almış hırsızlık çetesinden müzdarip ve tedirgindir. Suçluların bulunması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi adına bilgi sahibi olanların insaniyet namına emniyete bilgi vermelerini rica ediyoruz.
Nevşehir İl ve Derinkuyu İlçe Emniyeti ile Derinkuyu Jandarması gerekli çalışmaları yürütüyor hırsızların yakalanmasının an meslesi olduğu belirtiliyor.