Bu görüntüler Nevşehir Esentepe mahallesindeki Nevkur parkından sözde insan manzaraları...

www.fibhaber.com whatsapp ihbar hattından gelen mesajda,
"Merhaba iyi akşamlar göndereceğim görüntüler Nevkur Esentepe mahallesindeki parktan. Bir park ancak bu kadar rezil ve rezalet çöp yuvası olabilir. Pislik yuvası bir park istemiyoruz. Çocuklarımızı bunlardan uzak tutmak için bu parka bir el atsınlar istiyoruz. İnşallah sesimizi duyurursunuz iyi akşamlar.."

Duyarsız vatandaşların bu sorumsuzluğu, parklarda çirkin görüntülerin oluşmasına da neden oluyor. Parklarda ve yol kenarlarında çöp kutusu olmasına rağmen yediklerini yerlere atan bu insanlar, çevre temizliği konusunda yeterli duyarlılığa sahip olmadığımızın bir kanıtı adeta.
Taşların ve çimlerin arasında kalan çekirdek kabuklarının Belediye ekipleri tarafından temizlenmesi ise ayrı bir çaba gerektiriyor. Bazı vatandaşlar ise çevreyi kirleten kişilere tepki göstererek bu bilinçsizliğe bir dur denmesi gerektiğini belirtiyor ve bunu yapanlara ceza kesilmesini istiyor.


Nevşehir Esentepe mahallesinde bulunan bu parka çeşitli çöplerin atılması ile çirkin bir görüntü oluşması yürekleri sızlatıyor. Görevliler bu yönde de sık sık uyardıklarını ve çöplerini poşetlerinde toplamaları ve çöp kutularına atmalarını söylemelerine rağmen, bir takım kişilerin yerlere gelişi güzel çöp atmalarının önüne bir türlü geçemediklerini ve bu konuda sıkı bir takip başlattıklarını dile getirdiler. Yetkililer vatandaşları bu konuda duyarlı olmalarını park ve piknik alanını temiz tutmalarını istediler. 

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Belediyesine bir önerimiz var. Tıpki Eskişehir örneğinde olduğu gibi bu parka bir eşek heykeli dikelim. 
Ne dersiniz Nevşehir'e de yakışmaz mı? Sizcede bu eşeklerden ilimizde yok mu?  Nevşehir'de, Avanos'ta, Ürgüp'te, her parka yada her caddenin köşe başına, “çekirdek çitleyen eşek heykeli” diksek, sonuç değişir mi acaba? Nevşehir il ilçe ve belde Belediye Başkanlarına ısrarla tavsiye ediyoruz.

Ne diyelim Aşağıdaki götüntülerde Nevşehir'deki eşeklerin eserleri...