Nevşehir'de kar yağışı ile etkili olan soğuk hava ve don nedeniyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlar tehlike saçıyor.

Nevşehir'de kar yağışı sonrası etkili olan soğuk hava ile birlikte oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor. Yetkililer ise vatandaşları çatı saçakları altından geçmemeleri konusunda uyarıyor.


Kentte son bir haftadır etkili olan kar yağışı ile birlikte binaların çatı ve balkonlarından buz sarkıtları uzadı. Kar kalınlığının şehir merkezinde en düşük 20 santimi bulduğu Nevşehir'de boyları yarım metreyi bulan buz sarkıtları, cadde ve sokakları kullanan yayalar için ciddi tehlike oluşturuyor. Hemen hemen her binada oluşan buz sarkıtları, vatandaşları da tedirgin ediyor. Binalara yakın yerlere park edilen araçlar da buzdan nasibini alıyor. Bu da vatandaşların korkulu rüyası halin geliyor. Yetkililer ise vatandaşları bina diplerinde yürümemeleri konusunda uyarıyor.

“VATANDAŞLAR ÇATI SAÇAKLARI ALTINDAN GEÇMEMELERİ KONUSUNDA UYARILDI”

Nevşehir'de etkili olan kar yağışı ve soğuk çatı ve balkonlarda buz sarkıtlarının oluşmasına neden olurken, yetkililer çatılardan düşebilecek kar kütlelere ve buz sarkıtlarına karşı vatandaşları uyardı.
Özellikle ana caddeleri kullanan vatandaşlardan çatı saçakları altından geçmemelerini isteyen yetkililer, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.
Öte yandan Nevşehir Garanti bankası üstündeki Binası’nın çatısından sarkan buz sarkıtları fotoğraf karelerine böyle yansıdı.

Yetkilileri bu sarkıtların temizlenmesi konusunda çalışmaya davet ediyoruz.