Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı Köyü'nde 2 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Sadi Poyraz, muhtar olduktan sonra daha fazla ilgilenmeye başladığı siyasi konular ve memleket meseleleri nedeni ile şiir yazmaya başladı.

Çeşitli konulardaki düşüncelerini muhtarlık makamı ve evinde yalnız kaldığı zamanlarda dörtlüklere döken Çakıllı köyü muhtarı Sadi Poyraz, bu güne kadar gün içerisinde oluşan ruh halini yansıtan yaklaşık 200'ü aşkın şiir yazdığını söyledi. En büyük hayalinin ise yazdığı bu şiirleri bir kitapta toplamak olduğunu belirten Muhtar Poyraz, "İnce düşünenler için yöneticilik ateşten bir gömlek. Ancak bu gömleği de memleketini seven sorumluluk sahibi kişilerin giymesi gerekiyor" dedi.

Çakıllı Köyü'nün başarılı muhtarı Sadi Poyraz'ın politika, eğitim, inanç, güncel konular, ekonomi ve memleket meseleleri gibi bir çok değişik konularda şiirleri bulunuyor. Kendisinin İlkokul mezunu olduğunu ancak hayat üniversitesini bitirdiğini ifade eden Muhtar Poyraz, " Babam daha ben daha çok küçük yaşlarda iken vefat etti. 10 çocuklu bir ailenin evladı olarak okumayı çok istememe rağmen Malesef o dönem hayat şartları buna mani oldu. Bu yüzden Şiir konusunda da her hangi bir eğitim almadım. Köyüme muhtar seçildikten sonra siyaset ve memleket meselelerini daha çok düşünme ve değerlendirme fırsatı buldum. Ben de şiir yazmayı deneyerek, kendi düşüncelerimi dörtlükler halinde yazıya dökmek istedim. Ne zaman bir meseleye kafam takılsa, yetkililere ve vatandaşlara söyleyemediklerimi kağıda döküyorum" diyerek yaşadığı acı ve tatlı olayları kalemiyle paylaştığını söyledi.

Muhtar Poyraz, "Şiir yazmak, çiçek yetiştirmek, doğa ve insan fotoğrafları çekmek en sevdiğim hobilerim..." dedi.


ilimizin tartışmasız bir numarası olarak www.fibhaber.com internet gazetesi Nevşehir'in yüzakı, sürekli takipteyim. Allah sizlerden razı olsun memlekette neler oluyor neler bitiyor sizlerin sayesinde öğreniyoruz. 

Çakıllı Köyü Muhtarı Sadi Poyraz'ın açıklamalarından kısa notlar;

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com a açıklamada bulunan Çakıllı köyü muhtarı Sadi Poyraz;

15.11.1960 yılında Derinkuyu İlçesinin Çakıllı köyünde 10 çocuklu ailenin 6. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk Okul mezunu olan Poyraz, 9 yaşında babamı kayıp ettim ve bu yüzden eğitim alamadım okumayı çok sevdiğim halde kimsesiz kalmam buna engel oldu.


Şiir yazmayı çok seviyordum ama çalışmak zorunda kaldığımdan 11 yaşında İstanbul'a gurbete ellere çalışmaya gittim ve burada seyyar satıcılık yaptım. Güzel ülkemin çok yerini gezdim 9 çocuğum var 7 kız 2 erkek. Biri elektrik-elektronik mühendisi Almanya'da, kızımın biri de Sakarya'da yine elektrik-elektronik mühendisliği okuyor. 2007 den beri köyümde Kooperatif Başkanlığı, 2009 den beride köy muhtarı olarak görev yapmaktayım Şiir yazmayı çok severim.

200'e yakın Şiir'im var. Şiir Anfolojisi.com ve Poyrazdan Esintiler Facebook Sayfamda yayınlıyorum ve kitap yapmayı düşünüyorum.


"FİB Haber Nevşehir'in haberi,
Mazlumların, Maznunların dilleri,
Haber yapar bizden gelen halleri,
Fikret kardeş selam ile saygılar.
Sadi POYRAZ..."


Muhtar Poyraz'ın kaleme aldığı şiirlerinden biri de şu dörtlüklerden oluşuyor.

Deryalar içinde gezdimde geldim,
Kundaklarda belediler bir zaman,
Açtım gözlerimi baktım görmedim,
Dört ayak üstünde gezdim bir zaman,
Bakmakla görmedim alemde ne var,
Çekirdeğe gizlenmiş bize orman var,
Küçücük başakda koca harman var,
İbreti aleme baktım bir zaman,
Başak oldum tarlalarda kavruldum,
Harman oldum rüzgarında savruldum,
Gittim geldim yollarında savruldum,
Cihanı alemde gezdim bir zaman,
Poyrazım kör sağır yaşadım birdem,
Davet etselerde huzura gitsem,
Ver kalem defteri hesab bitirem,
Hesaplar içinde kaldım bir zaman,
Poyrazdan esintiler.