Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Nevşehir'de buluştu.

Nevşehir SGK İl Müdürlüğü Binasında düzenlenen toplantıda konuşan İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali ÖZKAN şu açıklamalarda bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Milli Seferberlik'' çağrısı doğrultusunda, Sayın Bakanımız Dr.Mehmet Müezzinoğlu'nun geçen hafta Konya'dan kamuoyuna duyurduğu ''Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'' programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Nevşehir!deyiz. Sizler Sayın Bakanımızın selamlarını getirdik.

 Sayın Bakanımızın talimatıyla bugün burada çalışma hayatının tarafları ile bir saraya gelecek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızıve teşviklerimizi anlatacağız.

Bu seferberlik kapsamında Bakanlık yöneticileri olarak bugün Afyon, Bolu, Düzce, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı,Yozgat, Nevşehir, Bartın ve Erzurum olmak üzere 10 ilimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimize devam edecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gidilmedik şehir bırakmayacağız.
 81 ilimizde Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, İş adamları, Sanayiciler, Kobi kapsamındaki iş adamları, Aktif İş Gücü Programlarından Yararlanan İş Yeri ve Çalışanlar, İşsizler, Engelli Çalışanlar, Üniversite öğrencileri, İade Kapsamında Tıbbi Cihaz Kullanan Vatandaşlarımız ve Emeklilerimize ulaşacağız.
 
 İstihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıtdışı İstihdamla mücadelemizle tarafların desteğini isteyeceğiz.

 Teşviklerimizi anlatacak, Bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız.
 Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri alarak hizmet kalitemizi arttırmak için ihtiyaçları belirleyeceğiz. Bu kapsamda siz değerli basın mensuplarının da desteğine büyük ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu seferberliğin her kesime ulaşması ve etkinliği için basınımızın desteği büyük önem taşımaktadır. Bugün burada bizlerle beraber olduğunuz ve programımıza sunacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz.

 İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali ÖZKAN; "Çalışma Hayatında ilan ettiğimiz milli seferberliğin Nevşehir ilimize hayırlı olmasını diler, sizleri tüm Nevşehir'in nezhinde bakanlığımız adına saygıyla ve muhabbetle selamlarız" dedi.

Düzenlenen Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Nevşehir SGK İl Müdürlüğü Binasında düzenlenen toplantıda 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları Mehmet Ali ÖZKAN (İŞKUR Genel Müdürü) , Deniz ERSÖZ (Çalışma Genel Müdürü-Genel Müdür Yrd.) ,Ergun CAN (İş Sağlığı ve Güvenliği Gen.Müd.-Daire Başkanı) ve İsmail ERTÜZÜN (Sosyal Güvenlik Kurumu-Daire Başkanı) yer aldılar.
 
Haber: Mustafa FERVEREN