Türkiye'nin önemli patates ambarlarından biri olarak bilinen ilimiz Nevşehir de  Patates üreticilerinin ekimden söküme ve pazarlama sına kadar bin bir zahmet ve emekle toprağı işleyerek bundan alın teriyle para kazanan Çiftçilerimizden bir kare...Rabbim tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar helalinden bol kazançlar nasip etsin.

Her zor anlarında Çiftçinin yanında olan Kurum kuruluş ve Devletimize Allah zeval vermesin...

Yorumsuz...

Geçimini toprağı ekerek sağlayan kimselere çiftçi veyarençber denir. Yaptıkları işe ise çiftçilik denir. Türkiye'de yüzde 34 istihdam, yüzde 43 işgücü ve ulusal gelire de yüzde 12 dolayında katkı sunmalarına karşın, ulusal gelirden sadece yüzde 1 civarında pay alır duruma getirilmişlerdir.

Çiftçilik nedir ? (Özet) : Toprakta  ekim , bakım, dikim ve yetiştirme yolları ile bitki, hayvan ya da hayvan ürünleri istihsalinde bulunmak ya da bu ürünlerin yetiştiricileri tarafından işlenip değerlendirmek mesleğine çiftçilik denir. Devamlı olarak bu işle uğraşanlara da “çiftçi” denir. Çiftçilik, insanların en önce uğraşmağa başladıkları bir sanat geniş bir bilim ve önemli bir istihsal şubesidir.

Çiftçilik nedir ? (Detay) : İnsan gücü ve çeşitli makinalardan faydalanılarak toprağın işlenmesi, ekilmesi, mahsulün elde edilip değerlendirilmesini içine alan üretim bölümü. Bugünkü çifçilik daha genel mânâda olup, hayvancılık ve kültür balıkçılığı da uğraştığı işler içinde mütâlaa edilmektedir. Eskiden çiftçilik teriminden bir çift hayvanın çektiği saban veya pullukla yapılan zirâat anlaşılırdı. Bugün en modern makinalarla yapılan fennî usûllerin uygulandığı çifçilik, ekonominin temelidir ve bu başlıbaşına bir ilim sayılmaktadır.