29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bugün saat 09.30’da Nevşehir Valiliğinde devam edildi. Vali İlhami Aktaş makamında, protokolün Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etti.
 
Gazi Stadındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.
 
Kutlama etkinliğinde daha sonra, törenlere katılan ekipler resmi geçit töreni yaptı.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk , silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından  İstiklal Marşı’mız söylendi.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş halka hitap etti.
 
Tarih boyunca verdikleri mücadeleler ve kurdukları devletlerle bugünlere gelmemizi sağlayan atalarımızı , başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirten Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyetin kurulduğu dönemdeki aynı ruhun halen dev am ettiğine vurgu yaptı.Aktaş : “ 1923 yılında Cumhuriyetin kurulduğu günlerde milletimizde olan idrak ve ruh bugünde aynı canlılıktadır. O günlerde olduğu gibi bugün de maalesef coğrafyamızda etrafımızda ve içimizde düşmanlar boş durmamaktadır. Devletimiz bir yandan ülkemizin birliği ve bütünlüğü için çalışırken diğer yandan da cumhuriyet ilkelerini halkımıza hizmet olarak sunmak için var gücü ile uğraşmaktadır. Başta Suriye’de vatanlarından olan milyonlarca kişi olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlum insanların umudu olan bir milletiz.”
 
Konuşmasında daha sonra öğrencilere seslenen Vali Aktaş, geçmiş ile bugünün mukayesesi anlamında bu tür yıldönümlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “ Sevgili öğrenciler, bu yıl dönümleri geçmiş ile bugünün mukayese edip geleceğe yön vermemizi sağlayan önemli fırsatlardır. Kurtuluş Savaşımızı milletimize oynanan oyunları iyi anlamalısınız. Bunlarla beraber 15 Temmuz gibi dünyanın  hiçbir yerinde görülmemiş bir ihanet ile karşı karşıya kaldığımızı biliyorsunuz.Sizler bu ihanet şebekelerini iyi tanıyacak ve hiçbir zaman bunlara fırsat vermeyeceksiniz.”

 
Gençleri yetiştiren öğretmenlere de seslenen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, öğretmenlerin öğrencilere vatan millet sevgisinin yanında merhamet ve ahlak gibi değerler eğitimini de etkin şekilde vermeleri isteğinde bulundu. Vali Aktaş konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “  Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençliğin yetiştirilmesindeki kutsal göreviniz yadsınamaz. İfa ettiğiniz bu kutsal görevde gençliğe vereceğiniz vatan millet sevgisinin yanında merhamet ve ahlak gibi değerler eğitiminin önemi de teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlediği günümüz dünyasında vazgeçilmez bir önem taşımaktadır. “
 
Konuşmasının son bölümünde vatandaşlara seslenen Vali Aktaş, son yıllarda Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte,  bölgesindeki her türlü olumsuzluklara karşın ciddi bir büyüme gösterdiğini dile getirdi.
 
Vali Aktaş şöyle konuştu: “  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yaklaştığımız bu yıllarda ülkemiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  ile birlikte,  bölgesindeki tüm olumsuzluklara ve kötü gidişlere rağmen,   güçlenmekte ve büyümektedir.   Artık Türkiye bugün terörle mücadeleye milyarlarca dolar harcamasına rağmen  ulaşımdan sağlığa, eğitim harcamalarından sosyal politikalara kadar bir çok konularda çağ atlamıştır. Alan ülke, isteyen ülke ve muhtaç ülke konumundan,  veren ülke konumuna gelmiş , dünyada tüm mazlumların ümidi  haline gelmiş, millî gelire oranlandığında yardımlar konusunda dünyada birinci ülke konumuna yükselmiştir. umudu haline gelmiştir. “
 
EĞİTİMLİ KÖPEKLERİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ
 
Törende daha sonra öğrenciler şiirler okudu.Cumhuriyet Ortaokulu ve Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından  Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Nevşehir  Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama,  keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman, Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri  kapsamında   düzenlenen  çeşitli spor branşlarında düzenlenen sportif yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver , Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşad Şahin ile şehit aileleri tarafından törenle verildi.