Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan projenin kabul edilmesiyle birlikte başlanılan 1. ve 2. Grup Girişimcilik kurslarını tamamlayan ve Diksiyon Eğitimine alınan yükümlüler yemekte buluştu.

Nevşehir Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelindeki yemeğe Nevşehir Cumhuriyet Savcısı Tevfik ASLAN, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh KAPLAN ile kurum personeli ve yükümlüler katıldılar.

Yemekte bir konuşma yapan Cumhuriyet Savcısı ASLAN, tedbir altında bulunan yükümlülerimizin tekrar suç işlemesini engellemek için bir çok çalışma yapıldığını, bunların bir kısmının bireysel rehberlik görüşmesi, grup çalışması gibi eğitim ve iyileştirme çalışmaları olabilirken bir kısmının ise kendi işini kurmaya yönelik mesleki kurslar ve kamu kurumları tarafından finanse edilen hibe projeleri yer almaktadır. İlgili kurumlar tarafından proje teklif çağrısına çıkıldığında öncelikli olarak Girişimcilik Sertifikasının olmasının zorunlu olduğu ve yükümlülerimizden toplamda 32 kişisinin bu kurslara alındığını bildirdi. Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak bu güne kadar toplamda 9 adet kendi işini kurma projesi ile 228.700,00 TL kaynak tahsisi yapıldığını ve 3 projenin hayata geçirildiğini diğer 6 projenin ise alım aşamasında olduğunu bildirdi.