Nevşehir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Damat İbrahim Paşa Tarih, Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği'nin yürüttüğü proje kapsamında gençlik merkezi açıldı. Damat İbrahim Paşa Gençlik Merkezi'nin açılışı öncesinde Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri yaptı.
Damat İbrahim Paşa Tarih, Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Palancı açılışta yaptığı konuşmada, ülkenin en önemli zenginliğinin gençler olduğuna işaret ederek, iyi yetişmelerinin önemini vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında açtıkları Gençlik Merkezi'nde öğrencilere sınıflarda öğretmenler aracılığı ile ders ve etüt saatleri koyacaklarını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştireceklerini belirten Palancı, böylece gençleri örgün eğitim saatleri dışında sokakta, bilgisayar ve televizyon başında boş yere geçirmemelerini sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Sokakların gençlerin düzenli olarak vakitlerini geçirecekleri ideal mekanlar olmanın çok gerisinde bulunduğunu kaydeden Palancı, "Bu durumu göz önünde bulunduran derneğimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleri ile gençlerimizin, sosyal, ahlaki, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını göz önüne alarak onların eğlenceli bir şekilde vakit geçirecekleri, okul derslerine takviye alabilecekleri, bu sırada da karakterlerini geliştirebilecekleri, her türlü teknolojik ve sportif imkanların sunulmaya çalışıldığı nezih bir mekan hazırladı." dedi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ise, müdürlük olarak Nevşehir Merkez ile Ürgüp ve Gülşehir ilçelerinde Gençlik Merkezleri bulunduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın iyi bir gençlik yetiştirmek için bütün imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Ünlüer, bütün gençleri ücretsiz olarak kursların ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı merkezlere beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından hazırlanan kurdela kesilerek Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Gençlik Merkezi açılış törenine; İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Damat İbrahim Paşa Tarih, Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Palancı ile birlikte daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.