Nevşehir de Dev Kampanya..!
Nevşehir in ekmeğini yiyen suyunu içen esnaf,memur,işçi,seçilmişler atanmışlar herkes bu haberi mutlaka okusun...!
Yerel ekonomilerdeki en büyük sorunlardan birisi ulusal ve uluslararası işletmelerin küçük esnaf karşısında yüksek rekabet gücü ve yerel küçük esnafın buna karşı direnme gücünün bulunmamasıdır. Küçük esnafın bu konuda desteklenmesi ve ayakta kalması için yerel halkın daha fazla küçük esnaftan alışveriş yapmasının sağlanması gerekmektedir. Küçük esnaftan alışveriş yapmanın ekonomiye katkıları olacağı gibi alışveriş yapılana ve yapana da pek çok faydası olacaktır.

Nevşehirli Esnaflarımız ,Nevşehir halkına, küçük esnafa destek olma yönünde çağrıda bulundu. 'Belki alışverişinizi büyük sermayeli mağazalardan yapabilirsiniz. Ancak cenazeniz veya kötü gününüzde yanınızda her zaman Nevşehir esnafı bulunmakta. Bu nedenle esnafınıza sahip çıkın.' denildi.

Bakalım bu önemli kampanyaya hangi Sivil toplum örgütleri, Esnaf odaları, Yerel yönetimler sahip çıkacak...!

Zengini işçisi memuru okumuşu genci yaşlısı yetişkini Nevşehir Esnafının Bu Çağrısına Kulak Ver...!

Artık Nevşehirli esnafına sahip çıkıyor. Nevşehirli Birlik ve Beraberlik için FİB Haber Merkezi olarak başlattığımız dev kampanyaya tüm Nevşehir halkından destek bekliyoruz...

Nevşehirliden Alış-veriş yapmayan Nevşehirliden ekmek beklemesin...! En önemlisi yarın ölünce sandalından tutacak bir el beklemesin...!

Marketçisi, Sanayicisi, Mobilyacısı, Matbaacısı , Galericisi, Fırıncısı , Gelinlikcisi , Çiçekcisi , Organizasyoncusu, Turimcisi, Sarrafı, Konfeksiyoncusu, İnşaatçısı, Bimscisi, Taşcısı, Beyaz Eşyacısı , Otobüscüsü , Berberi  derken Nevşehir de Vatandaş Esnafına Esnaf halkına sahip çıkıyor....

Başta Kayseri olmak üzere çevre illerden gelip güzel şehrimizde Ağalık paşalık yapanlar, Rızkı elbette Allah verir. Ama Herkes kendi şehrindeki esnafına sahip çıksın. Nevşehirlinin Çevre illerde neler yaşadıklarını herkes biliyor.... Meydan Boş değil bu şehir Sahipsiz hiç değil.Öyleyse bir kuruş fazlasına da olsa Nevşehirli olsun ...Bu bilinci çocuklarımıza mutlaka aşılamak adına haydi elini çabuk tut....

“Alış Verişini Nevşehir Esnafından Yap Nevşehir Kazansın” 


Büyük sermayeli şirketlerin Nevşehir pazarına yayılma hamlesinin bütün hızıyla sürdürdüğüne dikkat çekildi. Özellikle market ve mağazaların kentte yaygınlaştığını vurgulayan Nevşehir esnafları, bu durumun en çok zor bela ayakta durmaya çalışan küçük ve orta dereceli esnafı etkilediğini dile getirdi.

Nevşehir de, gerek ulusal, gerekse uluslararası ekonomik krizler, son yıllardaki patates rekoltesinin azlığı gibi sebeplerin küçük esnafı olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan esnaflarımız, 'Bu etkenler üzerine bir de büyük sermayeli market ve mağazaların Nevşehir pazarına girmesi esnafımızı vurdu. Halkımız, alışverişlerini esnafımız yerine büyük sermayeli şirketlerin market ve mağazalarından yapmaktalar. Bu da zor ayakta durmaya çalışan esnafımızı adeta bitme noktasına getirdi.' diye konuştu.

        Nevşehir halkına, esnaflardan alışveriş yapmaları yönünde çağrıda bulunan Esnaflar, şöyle konuştu: 'Nevşehir halkı esnafına sahip çıkmalı. Onlara destek vermeli. Çünkü cenazeleri veya kötü günlerinde yanlarında her zaman Nevşehir esnafını bulmaktalar. Halkımıza her zaman esnafımız destek olmuştur. Şimdi de destek sırası Nevşehir halkında. Esnafımızın güçlenmesiyle Nevşehir güçlenecek. Dolayısıyla halkımız da güçlenecek. Bu birlikteliği sağlamalıyız. 'Nevşehirli Esnafına Sahip Çık' adında kampanya başlatacağız.'


Biz küçük esnafımızı yaşatmak zorundayız, eğer Nevşehir Halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek esnafa sahip çıkarsak hepimizin yaşama şansı var, ama bunu yapmazsak hepimiz yok olma şansı var. İnşallah Nevşehir halkını bu konuda duyarlı olacağını zannediyorum.

Alışverişi Esnaftan Yap, Esnaf Yok Olmasın

esnafa destek, vatandaşa örnek ol

DAYANIŞMA ÖNEMLİ

Yerel Esnaftan Alışveriş Yapmak İçin 10 Neden

Küçük esnaftan alışveriş yapmanın sayısız faydaları olmasına rağmen belli başlı en önemli 10 faktör aşağıda belirtildiği gibidir;

       1.      Yerel Ekonomik Teşvik

Ulusal işletmeler yerine yerel işletmelerden mal ya da hizmet satın aldığınızda, daha fazla para toplumda tutulur çünkü bu yerel işletmeler de alışverişlerini bölgesindeki diğer küçük esnaftan, hizmet sağlayıcılardan ve çiftçilerden yaparlar. Böylece küçük esnaftan satın alma, yereldeki vergi büyümesine de yardımcı olur ve yerel işletmeler için yeni teşvikler oluşabilir.

       2.      Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Daha Çok Desteklenir

Yerel işletme sahipleri, yerel olmayanlara göre hayır kurumlarına daha çok bağışta bulunurlar. 

       3.      Özgün İşletmeler Karakter ve Refah Yaratırlar

Yerel topluluğunuzun kendine özgü karakteri, büyük ölçüde orada bulunan işletmeler tarafından tanımlanır ve yaşadığınız yer ve mülkiyetinizle beraber tüm memnuniyetiniz üzerinde önemli bir rol oynar.

      4.      Çevresel Etki Azaltılmış Olur

Kasaba ya da köylerde kurulu olan küçük esnaf, bölge dışındaki alışveriş merkezlerine göre, bölgedeki topluluk içinde merkezileşmeyi sağlar ve toplumun bir arada kalıp ilişkilerini kuvvetlendirmesi için önemlidir. Bu da, genellikle daha az yayılma, tıkanıklık, habitat kaybı ve kirlilik anlamına gelir.

      5.      Yeni İşlerin Çoğu Yerel İşletmeler Tarafından Sağlanır

Küçük yerel işletmeler ulusal anlamda en büyük işveren konumundadırlar. Bunun yanı sıra, bölgenizde daha çok iş alanı oluşur, her gün işe gidip gelen insan yığınları engellenir, daha az insan kirliliği ve dolayısıyla zamandan daha çok tasarruf edilmiş olunur.

      6.      Müşteri Hizmetleri Daha İyidir

Yerel işletmeler genellikle daha iyi müşteri hizmetleri için daha spesifik ürün uzmanlığa sahip insanları işe alırlar. Bu da daha iyi ve kaliteli müşteri hizmetleri anlamına gelmektedir. Ayrıca bu insanlarla bölgenizde sürekli olarak her gün karşılaşacağınız için size daha ilgili davranacaklar, dürüst olacaklar ve kaba olmayacaklardır.

      7.      Küçük Esnaf Faaliyette Bulunduğu Topluma Yatırım Yapar

Bölgenizde faaliyette bulunan yerel işletme sahipleri, daha çok bulunduğu bölgeye ve bölgenin geleceğine yatırım yapar. Diğer büyük işletmelere göre bölgelerine daha bağlıdırlar.

      8.      Kamu Faydaları Kamu Maliyetlerinden Ağır Basar

Küçük esnaflar, mağaza zincirlerine göre daha az altyapı maliyeti ve daha etkili kamu hizmetleri gerektirir.  Dolayısıyla küçük işletmeler faaliyetlerinde, daha çok kamu yararı gözetirler.

      9.      Rekabet ve Çeşitlilik Daha Çok Tüketici Taleplerine Öncülük Eder

Binlerce küçük esnafın yer aldığı bir pazar alanı, uzun dönemde inovasyon ve düşük fiyatların sağlanması için en iyi yoldur. Aralarında oluşacak rekabet; yenilikleri, daha iyi müşteri hizmetlerini ve düşük fiyatları beraberinde getirecektir.

      10.  Daha Fazla Önem İfade Edersiniz

Şu bir gerçek ki; iş yerleri müşterileri ihtiyaçlarına karşılık verirler fakat küçük esnaf, büyük işletmelere göre, değerlerinize ve isteklerinize daha çok önem verir ve bu isteklerinizi karşılamak için özen gösterirler. Haliyle sizin kendinizi daha özel ve önemli hissetmenizi sağlarlar.

Yukarıda belirtilen hususlar dışında küçük esnaftan alışveriş yaparak:

       ·         Paranız ülke ekonomisinde kalmış olur.

       ·         Bizi benzersiz kılan işletmeleri korumuş olursunuz

       ·        Yeni yerel iş alanları yaratmış olursunuz

       ·        Çevreyi korumaya destek olmuş olursunuz

       ·       Yerel ekonomiyi beslemiş olursunuz   

       ·       Paranızın değerini korumuş olursunuz

       ·        Daha çok seçenek yaratmış olursunuz

       ·        İşinde daha uzman esnafla çalışmış olursunuz

       ·        Girişimciliği desteklemiş olursunuz

       ·       Küçük esnafı destekleyip gelişmesine yardımcı olarak, bölgenize daha çok turist ve yatırım çekmiş olursunuz.