İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün Başkanlığında, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Bolat, İl Vaizi Mustafa Şahin ve Aşere-i Takrip Rehber Öğreticisi Fatih Aydın’ın üye olarak katıldığı, komisyonun huzurunda gerçekleşti.

 

            Her yıl 01–07 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle gerçekleştirilen, İl ve İlçe birincilerinin katıldığı Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma yarışmasına İlimiz Merkez Nar Kasabası Afat Evler Camii Müezzin-Kayyımı Ömer Yiğit, Ürgüp İlçesi Şahinefendi Köyü Yeni Camii İmam-Hatibi Muhittin Macit, Kozaklı İlçesi Hızıruşağı Köyü Camii İmam-Hatibi Mustafa Tanrısever katıldı.

 

İl Müftülüğünde gerçekleşen yarışmada, Merkez Nar Kasabası Afat Evler Camii Müezzin-Kayyımı Ömer Yiğit birinci oldu.

23 Haziran 2013 tarihinde Yozgat ilinde düzenlenecek olan bölge yarışmasına katılmayı hak kazandı.

 

Bölgede yapılacak olan Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışmasında, Nevşehir İlimizi temsil edecek olan Müezzin-Kayyım Ömer Yiğit hocamıza, İl Müftülüğü personeli ve din görevlilerimiz adına başarılar diliyoruz.

                                                 

İL MÜFTÜLÜĞÜNCE “EZAN-I GÜZEL OKUMA YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından he yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Din görevlileri arasında “Ezan-ı Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi. 

2013 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar arasında düzenlenen “Ezan-ı Güzel Okuma Yarışması” İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün Başkanlığında, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Bolat, İl Vaizi Mustafa Şahin ve Aşere-i Takrip Rehber Öğreticisi Fatih Aydın’ın üye olarak katıldığı, komisyonun huzurunda gerçekleşti.

 

            İl ve İlçe birincilerinin katıldığı “Ezanı Güzel Okuma Yarışması”na, İlimiz Merkez Hz. Ömer Camii İmam-Hatibi Mustafa Öz, Ürgüp İlçesi Aksalur mahallesi Reşadiye Camii İmam-Hatibi Ramazan Öz, Gülşehir ilçesi Bölükören Köyü Camii İmam-Hatibi Cemil Kahraman katıldı.

 

İl Müftülüğünde gerçekleşen yarışmada, Gülşehir ilçesi Bölükören Köyü Camii İmam-Hatibi Cemil Kahraman birinci oldu.

30 Haziran 2013 tarihinde Aksaray Bölgesinde yapılacak olan bölge yarışmasına katılmayı hak kazandı.

 

            Nevşehir İl Müftülüğü ve görevlileri olarak din görevlimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

                                                                                                        Adnan TEKİN

                                                                                                            Diyanet Dergisi Muhabiri

                                                                                                               Nevşehir İl Müftülüğü