Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Hırka Dağı Mevkii'nde bir vatandaşlar tarafından görüntülenen domuz sürüsünün özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde tarım arazilerine büyük zarar verdiği öğrenildi.

FİB Haber Merkezi tarafından edindiğimiz bilgilere göre, 100’den fazla domuzun yer aldığı sürünün tarım arazilerine zarar verdiğini belirten vatandaşlarımız sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Kızılırmak Mevkii'nde tarım arazileri domuz sürüsü nün istilasına uğramış olup, bu mevkiiide yer alan bağlar, ekili tarlaları domates ve birçok tarım ürünlerine zarar vermektedir. Buradan İl Tarım Müdürlüğü’ne Ziraat Odası’na ve ilgili kurumlara sesleniyorum.  Bu soruna acil bir çözüm bulsunlar yoksa böyle devam ederse sürü her gecen gün daha da çoğalarak tarım arazilerine büyük zararlar vermektedirler. Allah muhafaza tarımda çalışan işçi insanlarımıza da zarar vermeden acil çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Arazide Kamufle olmakta sorun yaşamayan domuzlar aç kaldıklarında yöre insanı için büyük tehdit oluşturuyor.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Hırka Dağı mevkiini adeta işgal eden ve zorlu kış şartları nedeniyle yiyecek arayan domuz sürüsü, bölgede gezintiye çıkan Gümüşkentli vatandaşların cep telefonlarıyla işte böyle görüntülendi.

27 Kasım 2016 tarihli çekilmiş ve 100 ün üzerinde alanda cirit atan yaban domuzları görenleri dehşet içerisinde bırakıyor...

Gülşehir İlçemize bağlı Yeşilöz Köyü (Cemel) ve Merkez Kızılırmak Nehri bölgesinde yoğunlaşan ve sürü halinde dolaşan yaban domuzlarınca, bölgedeki yaklaşık 5 bin dekar ekili-dikili alana zarar veriyor.
 Hızla artan yaban domuzu populasyonunu azaltmak amacıyla; Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Nevşehir Orman ve Şu İşleri Şube Müdürlüğü Yetkilileri, 15 Belge Sahibi Avcı ile Sürerci Avcılar ve bölge çiftçilerinin katılımıyla 12-13 ve 19-20 Kasım 2016 tarihlerinde Yaban Domuzları İçin Sürek Avları başlatılmıştı. Ama görünen o ki, hızla çoğalan yaban domuzları için daha etkili bir çalışma başlatılmalı ve sürek avlarının mutlaka devam etmesi gerekiyor.