Nevşehir’de dün akşam meydana gelen kazada domuza çarpan araç pert oldu.

M.A isimli yönetiminde ki araç otomobiliyle Göre kasabasından Nevşehir merkezine giderken aniden önüne domuz sürüsü çıktı. Duramayan sürücü, hızla sürünün arasına daldı. Otomobilin çarptığı 1 domuz öldü. Çarpmanın şiddetiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü son anda durabildi. Araç sürücüsü, kazayı yara almadan atlatırken, otomobilinde maddi hasar meydana geldi.

Nevşehir'de bu domuzlara kim dur diyecek?

"Aç kalınca şehir içine giriyorlar. İnsanlara zarar verebilirler. "

YİYECEK BULMAK İÇİN ŞEHRE İNİYORLAR

Aniden önüne fırlayan 10’a yakın domuza çarpmamak için çok çabaladığını belirten Sürücü, "Direksiyonu sağa sola kırdım. Ancak, yine de kurtaramadım. Sürünün önündeki büyük domuzların bir kısmı karşıya geçmeye başardı. Yiyecek bulmak için şehre inen domuzlar, bu tür kazalara neden olabiliyor" dedi. 

Çiftçisi köylüsü domuzlardan şikayetçi...

Geçtiğimiz yıllarda tarlalarına dadanan yaban domuzlarının ürünlerine adeta ortak olduklarına dikkat çeken üreticiler bu sezon için köklü çözüm üretilmesini bekliyorlar.Yaban domuzlarının ekili tarlalara büyük arar verdiğini hatırlatan çiftçiler, “yaban domuzları tarlamıza zarar veriyor , kış mvsimine girerken aç kalacak domuzlar çoluk çocuğumuz için büyük tehlike , Yine akşam saatlerinde yola inen yaban domuzları bir çokta kazalara sebebiyet veriyor. Yetkililer uyuyormu ? diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Nevşehirli vatandaşlarımızı Yaban Domuzlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor, Yetkilileri doğabilecek vakalar için mutlaka tedbir almaya davet ediyoruz.

Yaban Domuzları en çok Göre , Kahveci Dağı etekleri , Gülşehir , Mustafapaşa, Ortahisar, Kavak bölgelerinde daha çok görünüyor.