Dün Akşam saatlerinde gerçekleşen parçalı ay tutulması,  Nevşehirlilerimest etti.
Parçalı ay tutulması akşam saatlerinde gerçekleşti. Tutulma Türkiye saati ile (TSİ) 20.23 sularında Dünya’nın tam gölge konisine girmesiyle başladı, tutulma ayın ortasına 21.20 sıralarında ulaştı ve TSİ 22.18’de sona erdi.
 
Türkiye’nin pek çok şehrinden izlenebilen tutulma, Ankara’da mest eden görüntüler ortaya koydu. Havanın açık olması sayesinde Nevşehir'in pek çok yerinden görülen tutulma, Kapadokya bölgesinden izleyenler için görsel bir şölen sundu.
 
Bir sonraki tam tutulmanın 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşmesi bekleniyor. 



Tarihin en büyük güneş tutulması ise 21 Ağustos'ta
Bilim insanlarının "tarihin en büyüklerinden biri" olarak nitelendirdiği güneş tutulması için geri sayım başladı. 21 Ağustos’ta tam güneş tutulması yaşanacak. Güneş tutulması esnasında Ay, Güneş’in önünde kalacak. Sadece ABD’den izlenebilecek tam tutulma, DKIST teleskopu ile de ölçümlenecek. 

Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda, Güneş’in yarıçapının daha önce hesaplandığından çok daha büyük olduğuna dair bir araştırma ortaya koydu. Bilimsel çalışmanın sonuçları 21 Ağustos’ta ABD’den izlenebilecek “tam Güneş tutulması” esnasında ispatlanacak. Buna göre neredeyse tam 200 yıldır eksik hesaplanan Güneş’in yüzölçümü ilk defa gerçek değerlerine yakın olarak ölçülecek.​