3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde program düzenlendi.
Programa,  Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan,AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer,  Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık, kurum müdürleri, Engelli Sivil Toplum Kuruluşları-üyeleri ve aileleri, Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi eğitmenleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

Bu şehir, nefes alan herkesin şehridir diyen Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, bu kardeşlik duygularımla hepinizi selamlıyorum diyerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini temenni ediyorum dedi.

“Özel İnsanlarımız, insanlığın emanetidir.”


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmada;Özel insanlarımızı, bir gün değil her gün hatırlıyoruz. 15 yıldır sosyal politikalarımızı tüm vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu, daha iyi yaşamaları için planlıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nde bir kez daha belirtmek isterim ki
kardeşlerimiz, bizlerin zenginliğidir.


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar'da açıklamasında; Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz ile birlikte Engelliler günü münasebeti ile gerçekleştirilen programa katıldık. İnanın o kadar güzel bir programdı ki emeği geçenlerin ellerine sağlık. Hele birde 15 temmuz gecesini canlandıran bir tiyatro gösterisi yaptılar özel insanlarımız o güne tiyatro! diyen ahmaklara tokat gibi cevaptı aslında ... gününüz kutlu olsun yüreği güzel insanlar

Programda, Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelli öğrenciler tarafından hazırlanan Zeybek Oyunu oynandı. Akabinde Kuruluş Tanıtım Filmi ve 15 Temmuz darbe gecesinde Safiye Bayat’ın yaşadıklarını anlatan gösterimi gerçekleşti ve playback gösterileri ile devam etti.
Çekilen toplu fotoğrafın ardından program sona erdi.