Nevşehirli vatandaşlar, yapılış itibari ile zaten dar olan kaldırımların, TEDAŞ tarafından gelişigüzel bir şekilde yerleştirilen elektrik direkleri, çöp konteynırları ve elektrik panoları nedeniyle iyice darlaştığını ifade etti.

ENGELLERİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Vatandaşların yürümekte zorlandığı kaldırımlarda engelli vatandaşların ulaşımı ise neredeyse imkansız hale geliyor. FİB Haber Merkezimize ulaşan engelli bir vatandaşımız, engelli rampalarının dik olması nedeniyle çıkmakta güçlük çektiği kaldırımlarda, elektrik panoları ve direkler yüzünden ulaşımını sağlayamadığını belirtti. Kaldırımlara vatandaşların yardımıyla çıkabildiğini ifade ederek önlerindeki engellerin kaldırılmasını istedi.

ÇÖZÜM İSTEDİLER

Nevşehir Merkez Karasoku mahallesinde, meteristen yukarı Osmanlı caddesine doğru çıkan yol üzerindeki tavukcu camii yanındaki kaldırıma gelişi güzel kondurulan elektrik panosu ve aydınlatma direğinin özellikle engellilere büyük sıkıntı yaşattığını ifade eden vatandaşlar TEDAŞ yetkililerinden acilen bu mağduriyetin giderilmesi için bir çalışma yapılmasını istediler.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Mahalle sakinleri, “Biz burada zorlanarak yürüyoruz. Engelli kardeşlerimiz ise bu direk ve tablo yüzünden kaldırımı kullanamıyor. Kaldırımdan yola inerek ilerlemek isteyen engelli vatandaşlar her an ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor” dedi ve TEDAŞ yetkililerinin sorunu bir an önce çözmesini istedi.