Çiftin Nevşehir NİSSARA AVM'de bulunan Gönül Kahvesinde oturdukları sırada senaryo gereği polisler tarafından göz altına alınan damat adayı Murat Keçetepen'in götürüldüğü sırada, kız arkadaşı Fikriye Fırat sevdiği erkeği polisle göndermemek için büyük çaba sarf etti. 

Nevşehir'de yaşayan Murat Keçetepen, kız arkadaşı Fikriye Fırat için farklı bir evlenme teklifi hazırladı. Bunun için önce FİB Ajans Organizasyondan destek alarak arkadaşları ile hazırladığı evlilik teklifini Gönül Kahvesinde gerçekleştirdi. Senaryoya göre evlenmek istediği Fikriye Fırat ile Gönül kahvesinde buluşan Murat Keçetepen, kısa süre sonra yanlarına gelen ve kendilerini sözde polis olarak tanıtan arkadaşlarına kimliğini verdi. Yapılan araştırmada tutuklaması olduğu söylenen damat adayı Murat Keçetepen göz altına alınmak istenince Fikriye Fırat büyük şaşkınlık ve korku dolu bakışlar arasında sevdiği adamı göndermemek için mücadeleye başladı.

Ancak bunda başarılı olamadı. Murat Keçetepen, kafeden çıkarılarak ekip arabasına götürüldüğü sırada, görüntü alan FİB Haber medya muhabirine 'Siz neden sürekli çekip duruyorsunuz' diyerek tepki gösterdi. Ekip arabasına götürülmek üzere kafenin bahçe kısmından dışarı çıkartılan  Murat'ın yanına gelen Fikriye Fırat' a kelepçe takılacağını görünce 'Ya neden kelepçe takıyorsunuz. Aşkım sen neden böyle duruyorsun' diyerek tepki gösterdi. Polis rolünde ki 2 kişinin özel görüşmelerine izin vermelerinin ardından Murat Keçetepen elinde sakladığı tek taş yüzüğü ile Fikriye Fırat' a evlenme teklifinde bulundu. Teklifin hemen ardından patlayan konfeti, volkanlar ve karşısında açılan "Seni Çok Seviyorum Benimle Evlenirmisin" pankartı ile her şeyin oyun olduğunu anlayan Fikriye Fırat büyük mutluluk yaşadı.

Evlenme teklifinin ardından FİB Haber muhabirine açıklamada bulunan Murat Keçetepen,"Hayatını paylaşmayı düşündüğü Fikriye Fırat'a sürpriz bir evlenme teklifi yapmak istediğini bunun için bir haftadır planlar kurduklarını anlatarak, çok şükür herşey istediğimiz gibi oldu. En çokta kız arkadaşının EVET demesi ile büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Murat, Bizlere bu özel günümüzde destek veren FİB Ajans Organizasyona sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.  

Yaşadıkları karşısında konuşmakta bile zorlanan Fikriye Fırat ise, "Gerçekten şuan ayaklarım titriyor. İlk etapta şaka yapıyorlar sandım ama Murat'ı alıp götürürlerken baktım ki bu işin şakası yok. Hem korku hem endişe hemde büyük bir şaşkınlık içerisinde iken, Murat'ın Evlilik teklifi karşısında çok mutlu oldum. Murat'ın bana bir teklif yapacağını tahmin ediyordum. Ama hem böyle bir şey hiç beklemiyordum hemde daha geç olacağını düşünüyordum. Sürpriz oldu. Ama çok mutlu oldum. Onu çok seviyorum" dedi.

Evlilik teklifini kabul eden Fikriye Fırat ve Murat Keçetepen, daha sonra günün anısına senaryoda yer alan ekiple birikte fotoğraf çektirip, ardından Gönül kahvesindeki sohbetlerine kaldıkları yerden devam ettiler.   

Eee bizde FİB Haber Merkezi ve FİB ajans Organizasyon olarak onlar erdi Muradına darısı tüm bekarların başına diyor, Fikriye Fırat ve Murat Keçetepen çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.