AİLE HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE ÜNVER GENÇLERE SESLENDİ

“NE KADAR SEVERSENİZ, O KADAR SEVİLİRSİNİZ"

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, toplumun en güçlü temel taşı olan ailenin daha sağlıklı bir yapı içerisinde sürdürülmesinin  sevgi, birbirine katlanma ve idare etme gibi değerler ışığında mümkün olabileceğini belirtti. 

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Aile Haftası etkinlikleri kapsamında evliliklerinde 50 yılı geçiren 20 çifte,  madalya ve teşekkür belgeleri Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle verildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde Nevşehir Belediyesi tarafından evliliklerinin 50. Yılını tamamlayan ailelerin kısa hayat hikayelerinin yer aldığı kitap dağıtıldı.

  Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 8 dakikalık evliliklerinin 50. Yılını tamamlayan çiftlerin evliliğe yönelik açıklamalarının yer aldığı filmin ardından konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, özellikle genç çiftlere evlilikte bir ömür boyu birlikteliğin şifreleri de aktardı. Ünver, şöyle konuştu; “ Bugün madalyalarını vereceğimiz insanların evlendiği yıl ben doğdum.23 Ağustos 2014 yılında 50 yaşımı tamamlayacağım, benim yaşadığım hayat kadar evlilikleri olmuş. Maşallah diyelim. Zannetmeyin ki Ferhat,  dünyanın en yakışıklı insanı olduğu için Şirin ona aşık oldu. Yine zannetmeyin ki Şirin dünyanın en güzel kadını olduğu için Ferhat ona aşık oldu. Kerem ile Aslı’da öyle. Leyla ile Mecnun’da, Tahir ile Zühre de öyle. Hiç biri de dünyanın en yakışıklı erkeği , ve hiç biri de dünyanın en güzel kadını değildi. Ama Ferhat’ı bir Şirin’e sorsanız acaba ne derdi.?  Veya Şirin’i Ferhat’a sorsa idiniz ne derdi ? Ferhat’a göre dünyada Şirin’den güzel bir kadını yaratılmamıştı ,  Şirin’e göre de dünyada Ferhat’ dan daha  güzel bir erkek yaratılmamıştı. Çünkü bakan gözü aslında   kalbi ile görüyordu, sevdasının gözü ile bakıyordu.”

İzlenen filmde çiftlerin uzun süreli olan evliliğin nasıl gerçekleştiği yönünde oldukça net mesajlar verdiğini vurgulayan Ünver ; “İzlediğimiz filmde, çiftler  idare etmeden , katlanmaktan söz etiler. Bunun önemine vurgu yaptılar.  Geçmişte nikahları kıyılırken de iyi günde , kötü günde, varlıkta yoklukta, neşede kederde hep beraber olmaya evet demişlerdi, aslında o sözün arkasında durduklarını beyan ediyorlardı orada. Hastalıkta , sağlıklı birbirimiz ile dayanışma içerisinde olacağız diye söz veriyorlardı. Nihayetinde Allah insanları yaratırken birbirlerinin parmak uçlarını bile farklı yarattığını Kuran-ı Kerim’de ifade ediyor. Onun için bugün polis suçluya ulaşırken parmak izini takip ediyor. Peki bu kadar farklılıklar gösteren bu   farklı insanların,  20 yıl 30 yıl beraber yaşadığı ailesinden ayrılarak sonra daha farklı bir kişi ile evlenip başka bir aile içinde  beraber bir  ömür geçirmelerinin aslında ne kadar güç olduğunu düşünürsek, hepimiz bunu  çözeriz.”

ALLAH, AİLE SAADETİNİ FERHAT İLE ASLI AŞKI  GİBİ AŞKA DÖNÜŞTÜRSÜN

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gönül içerisinde sevmediğiniz bir insandan asla sevgi beklenilmemesinin de gerektiğinin altını çizdi.  Gençlere seslenen Ünver “Genç kardeşlerimiz, ne kadar severseniz o kadar sevilirsiniz, bunun başka bir kaidesi yok. Gönül içerisinden sevmediğiniz   bir insandan asla sevgi beklemeyin. Bu mümkün değil. Sevmediğiniz bir insanın sizi sevmesi mümkün değil. Eğer sıhhatte sağlıkta varlıkta seviyorsanız zaten onun da adı sevgi değil. İnşallah aile saadetlerine herkesin Ferhat ’in , Şirin’in, Aslı’nın  ve Kerem’in aşkı gibi aşka dönüştürsün rabbim. Gençlerimizi de aynı sevda ile buluştursun Cenab-ı Allah.”dedi.

Etkinlikte daha sonra evliliklerinde 50 yılı tamamlayan 20 aile, sahneye davet edilerek, madalya ve teşekkür belgeleri Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından takdim edildi.

Evlilikte yarım asrı tamamlayan ailelerin çocuk ve torunlarının da ilgiyle izlediği etkinlikte daha sonra Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan halk oyunları ekipleri,Türkiye’nin değişik yörelerine ait,halk oyunları gösterisi sundu.

Aile haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte son olarak Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu, Şef Mehmet İzci yönetiminde türkü dostlarına unutamayacakları dakikalar yaşattı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi tamamen dolduran türkü dostlarının tempo tutarak izlediği Türk Halk Müziği konseri yaklaşık 1,5 saat süre ile devam etti.

Konser bitiminde, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, koro üyelerini tebrik ederek çiçek takdim etti.