22 Mart 2018 tarihinde eğitim maksadıyla saat 18.30 sularında kalkış yapan bir F-16 tipi savaş uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Ovaören köyü yakınlarındaki bir tarlaya düştü. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Kaza akşam saat 20.00 sularında Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Ovaören köyü yakınlarında ki karabağ mevkiinde F-16 askeri uçağı düştü.

 Sebebi henüz belirlenemeyen bir sebeple düşen F-16 tipi askeri savaş uçağı için olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu düşen uçağın enkazına ve kazada şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un naaşına ulaşıldı.

Uçağın kırıma uğradığı bölgede ekiplerin geniş çaplı arama tarama faaliyetleri devam ederken Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit de olay yerine gelerek incelemelere katıldı.

Genelkurmay Başkanlığı eğitim uçuşu sırasında düşen F-16 savaş uçağının enkazına ulaşıldığını açıklarken, şehit düşen Samsun doğumlu pilot üsteğmen Yasin Boy'un naaşına ulaşıldığı bilgisini verdi. 

22 Mart 2018 tarihinde eğitim maksadıyla saat 18.30 sularında kalkış yapan bir F-16 tipi savaş uçağımız Gülşehir ilçemiz Ovaören köyü civarında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Olayın ardından derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış ve kısa sürede uçağımızın enkazına ve kahraman askerimizin naaşına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman Askerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

TSK'den açıklama ...

BASIN AÇIKLAMASI

TARİH    :    22 Mart 2018
SAAT    :    21:55    

22 Mart 2018 tarihinde eğitim maksadıyla saat 18.30 sularında kalkış yapan bir F-16 tipi savaş uçağımız Gülşehir/Nevşehir civarında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Olayın ardından derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış ve kısa sürede uçağımızın enkazına ve kahraman personelimizin naaşına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.