Yüksek Gerilim Kablosu Havai Fişek Gibi Patladı ...

Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan yüksek gerilim hattı kablosunun koparak yolda savrulması mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

Oradan geçmekte olan bir münübüs son anda yüksek gerilim hattı kablosundan şans eseri kurtulurken bir vatandaş yol ortasından karşıdan karşıya geçerken Yüksek gerilim kablosunun ucunun kendisine dokunmasıyla vatandaşı yere fırlattı.
Mahallede bir süre Elektrikler gitti. Durumu hemen mahalle sakinleri telefonla arayarak bildirdiler.
Kopan kabloların tekrar onarılmasının ardından bölgeye tekrar elektrik verildi. Korku dolu anlardan sonra Allahtan herhangi bir can kaybı yaşanmadı.Ama...

Kopan yüksek gerilim hattı kablosu vatandaşlarda gerilim yarattı. 

M.Akif Ersoy mahallesi Tekyıl Petrol önü kavşakta Aşırı sıcaklardan dolayı meydana geldiği iddia edilen yüksek gerilim hattı kablosunun kopmasıyla yol üzerinde hemen altında bulunan bir münübüsün üzerine düşüyordu ki araç kendisini son anda kurtarırken oradan geçmekte olan vatandaşa çarpan kablo o vatandaşı yere fırlattı.

Elektrik ekipleri yol ortasına düşen kabloları kaldırdı...

Vatandaşlar Tepkili ... İnsan yaşamını direkt olarak ilgilendiren bu konu hakkında tüm yetkili birimleri ve MEDAŞ ı  göreve davet ediyoruz..Biran önce onarım bakım çalışmalarının yapılmasını Yüksek Gerilim Hatlarının bulundukları yerlerin yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz diyor.

Olay sırasında evin balkonunda olduğunu söyleyen bir vatandaşımız , “ Birden ateşle birlikte bir patlama sesiyle uyandım. Balkon kapısını açtığımda ise korku filmi izler gibiydim. Çok korkutucu bir şeydi. Hala şoktayım.” dedi.

Öte yandan mahallelilerin iddiasına göre, bu yaşanan ilk olay değilmiş yüksek gerilim hattından dolayı rahat uyuyamıyoruz diyorlar.

Facia Ucuz Atlatıldı


Yüksek gerilim hatlarının kopması ile yaşanan can ve mal kayıplarına ilişkin çok fazla haberlere rastladıklarını kaydeden vatandaşlar tehlikenin boyutunu şöyle ifade ettiler:


“Çocuklu ailelerin ve arabaların sıklıkla geçtiği yol üzerinde kopan yüksek gerilim hattı kablosu facialara davetiye çıkarıyor. O sırada şans eseri kimse geçmediği için facia ucuz atlatıldı. Can ya da mal kaybı olmadı ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. Peki ya sonrası. Kendimizin ve Çocuklarımızın can güvenliği açısından endişeliyiz. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için hat yer altına alınmalı.”


 

Tüm bu yaşanan olaylar yetkililere bir ders niteliği taşımaktadır. Binlerce insanın yaşadığı alanın üstünden geçen yüksek gerilim hattı vatandaşların evlerinin üzerinde adeta bomba nitelindedir. Tüm yetkilileri FİB Haber Merkezi olarak acilen göreve davet ediyoruz.

FİB Haber Merkezi olarak Bu elektik Direkleri ve özellikle Yüksek Gerilim Hattının bakım onarım çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılmasını bekliyoruz bu konunun sürekli takipçisi olacağız...