15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yıldönümü münasebeti ile Nevşehir Valiliği tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesi ile şehit aileleri ve gazilere yönelik bir yemek düzenlendi.

Nevşehir Uçhisar’da bir turistik otelde gerçekleştirilen yemeğine, İlimiz Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yusuf Ziyaddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.
 
İlimiz Valisi İlhami Aktaş konuşmasında; “Çok muhterem şehit annelerimiz, babalarımız, evlatlarımız, gazilerimiz, sayın milletvekilimiz, belediye başkanımız, değerli çalışma arkadaşlarım yemeğe teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Tarihin hiçbir çağda yazamayacağı hiçbir normal akıl ve nizamla izah edilemeyeceği geçen yıl yapılan bir kalkışmanın arifesinde bulunuyoruz. Kalkışmanın hiçbir zaman unutulmaması, genç beyinlerden akıllardan silinmemesi yapılan ihanetin ve alçaklığın Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla her yıl hatırlanması için 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü olarak kutlanacak. Diğer resmi günlerimiz gibi tatil olarak meclisimizde kabul edilmiş olup, bu etkinliklerin her yıl kutlama merasimleri düzenlenecektir.
 
Yine Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Türkiye de 81 vilayette tüm şehit yakınları, gazilerimiz ve onların aileleri sofra başlarında buluşarak hem hasbihal ediyorlar hem de hain kalkışmanın getirdiği sonuçlar hakkında sohbet ediyorlar.
 
Geçen yıl 15 Temmuz gecesi hiçbir organize yapmadan, haber vermeden milletvekillerimiz, belediye başkanımız 10-15 dakika içerisinde hepsini yanımızda gördük. Daha sonra tüm Nevşehir, önce partinin önünde sonra ise valilik önüne gelerek Ankara’ya gitmek için çırpınıp durdular. Böyle insanımız böyle şehit babamız şehit annelerimiz oldukça dünya durduğu müddetçe bu millet devleti ile beraber et ve tırnak olarak yaşayacak hiçbir güç bunu ayıramayacak.
 
Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Bugün de maalesef Kozaklı İlçemizde 15-20 gün önce çatışmada yaralanan askerimizi kaybettik, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Ben ona da Allahtan rahmet diliyorum, Allah mekanını cennet eylesin ailesine sabır temenni ediyorum.
 
Allah bir daha 15 Temmuzları bize yaşatmasın, sizlerin de asla bu alçakça girişimi unutmamanızı istiyorum. Bu yemek programları sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde her yıl devam edecek, programımıza katılımlarınızdan dolayı sağ olun var olun, annelerimizin, babalarımızın ellerinden, şehit çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum hepiniz Allah’a emanet olunuz.”
 
Gazi Ve Şehit Yakınları 15 Temmuz Yemeğinde Buluşmasında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider; “Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlerin en büyük onurudur. O kahramanlar canlarını seve seve kanlarını vermeseler bugün burada böyle bir akşamda bir araya gelmemiz mümkün değildi” dedi.

Tarih boyunca ve yazılan destanların Türkiye Cumhuriyeti için önemine değinen Gizligider, “Ebediyete yürüyen dedelerimiz olmasaydı, şerefli bir şekilde yaşayan evlatlar olarak bizler bu topraklarda yaşayamazdık. Onurumuzu ve mutluluğumuzu şehitlerimizle gazilerimize borçluyuz. Bize düşen görev onların hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Tarih boyunca Anadolu coğrafyasının batılı ülkelerin dikkatine çektiğini ve işgal girişimlerinde bulunulduğunu da hatırlatan Gizligider, “Tarihsel süreç içerisinde olduğu gibi bugünde ve yarında Anadolu’dan milletimizi çıkarmak istiyorlar. Ancak bunun karşısında duran bizlerde bunun karşısında durarak mücadele devam ediyoruz. 15 Temmuz’da bir kez daha düşmanın kendini gizleyerek devletin her noktasına sızdığını gördük. Bu nedenle hep güçlü olacağız” şeklinde konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider “Yaşayış tarzımıza ve görüşümüze bakmadan kardeşçe yaşamanın onurunu hep birlikte yaşayacağız. Hain emeller taşıyanlar Allah’ın izniyle bizleri yıkayamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu insanları olarak geleceğe ilerleyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.​