Geleneksel Vadi Yürüyüşü Hafta Sonunda

NEVŞEHİR(MHA) Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği vadi yürüyüşlerinin bu seneki güzergâhı Ürgüp – Mustafa Paşa arasında yer alan Gomeda Vadisi olacak. Sendika Üyelerinin eş ve çocukları ile katılabileceği Vadi yürüyüşü 27 Nisan Pazar günü yapılacak.

Saat: 09.15 Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi önünde toplanacak olan Sendika Üyeleri, eş ve çocukları 09.30’da Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Önünden Hareket Dolmuşlarla Gomeda Vadisine hareket edecek.

Yürüyüşe katılmak isteyenler Okul temsilcileri aracılığıyla veya doğrudan TES. Nevşehir Şubesindeki ilgili kişilerle irtibat kurarak katılımcı sayısını en geç 24 Nisan 2014 Perşembe günü saat  16.00’a kadar bildirmek zorunda. Vadi Uzunluğu 7 Kilometre olup, Yürüyüş Ortalama 5-6 saat sürecek. Vadi Rehberliği ve Tanıtımını Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni İsmail Demirel yapacak.

Gomeda vadisi Kapadokya turizmi içerisinde küçük Ihlara olarak adlandırılmakta. Vadide 3 adet kilise bulunmakta. 1 adet yeraltı şehri bulunmakta. 1 Adet doğal köprü bulunmakta. Vadinin toplam uzunluğu 10 km. Kapadokya bölgesinin en büyük ve en yüksek güvercinlikleri burada bulunmakta. İğde, kuşkonmaz, kuşburnu vb. meyve ağaçları bulunmakta. Mevsim ve hava şartları uygun olursa yürüyüşünüzü kelebekler ve güvercinler eşliğinde yapabiliyor.