Kırsal Kalkınma Destekleri, Genç Çiftçi Desteklenmesi Programı çerçevesinde Nevşehir de hayvancılık projelerine başvurusu onaylanarak hak sahibi olan genç çiftçilerin hayvanlarının teslimine başlandı. Küçükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirmek amacıyla temsili Hacıbektaş İlçesi Kayaaltı köyünde dağıtım töreni düzenlendi. Törene Hacıbektaş İlçesi Kaymakamı AHMET İhsan ÇİĞİL, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yavuz ASLAN, İlçe Müdürü Ferhat ARSLAN,  İl/ İlçe proje yürütme birimi personeli ve genç çiftçilerimiz katıldı.
Törende, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ  yaptığı konuşmada 'Kırsal Kalkınma Destekleri, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe desteği almağa hak kazanan Genç  Çiftçilerimize   büyükbaş ve küçükbaş hayvanların teslimini yapmaya başladık. Genel olarak Genç çiftçi projelerinden ilimizde 166 proje desteklemeye hak kazandı. Bitkisel üretim alanında projesi onaylanan 44 genç çiftçimizin projesi tamamlandı. Toplam 94 üretici Büyük Baş hayvancılık, 28 çiftçimiz Küçükbaş hayvancılık alanında faaliyet gösterecektir. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden hayvanlar geldikçe hak sahiplerine teslimini yapıyoruz. Bu şekilde İlimize toplamda 564 Büyükbaş ve 1120 adet Küçükbaş hayvan girişi yapılmış olacak. İlimize ve Üreticilerimize hayırlı olsun' dedi.
Konuşmanın ardından Kayaaltı köyünden Benay ÜNSAL isimli genç çiftçiye 2 adet koç ve 38 adet Akkaraman ırkı koyun teslim edildi.