Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Ramazan dolayısıyla yaptığı açıklamada; 

             "Başlayan  Ramazan Ayı münasebetiyle, gıda denetimi konusunda hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, her sene olduğu gibi bu sene de, Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda özel denetim programları hazırladık ve ekiplerimizi oluşturduk. Bu kapsamda  öncelikle "Ramazan Paketleri" için kullanılan ürünlerin denetimlerine başladık ve devam ediyoruz. Ayrıca üretim ve tüketimin devam ettiği tüm zaman dilimlerinde, geceleri ve hafta sonları da dahil olmak üzere denetimlerimize  devam edeceğiz.

            Sağlıklı gıda tüketmek için sadece İl Müdürlüğümüzün denetimleri yeterli değildir. Vatandaşlarımızın da bazı hususlara dikkat etmeleri gerekli ve önemlidir. Alışveriş sırasında, özellikle havalarında sıcak olduğu göz önüne alınarak, bozulma ihtimali yüksek et ve süt ürünleri alırken ve taşırken soğuk zincirin bozulmamasına dikkat etmeleri, alışverişten sonra en kısa sürede buzdolaplarına koymaları gerekmektedir. Bu tip gıdalar sıcak ortamlarda uzun süre bırakılmamalıdır.  Gıda alışverişlerinde, etiketi, son tüketim tarihi olmayan, sağlıksız ortamlarda muhafaza edilen özellikle unlu mamüller ve pastacılık ürünlerini almamalarını, sağlıklı gıda tüketimine alışveriş sırasında başlamalarını önemle rica ediyoruz. 

         Gıda ürünleri ile ilgili yaşanabilecek tüm sıkıntılar için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Alo 174 hattı 24 saat sürekli açıktır. Bizlerde, hemşerilerimizin rahat bir Ramazan Ayı geçirebilmesi, herhangi bir sıkıntı olmaması için tüm hazırlıklarımızı yaptık, çalışma programlarını hazırladık " diyerek bereketli Ramazan  ayının tüm vatandaşlarımız için hayırlı ve huzurlu geçmesi temennisinde bulundu.