Nevşehir'de uygulamaya geçilen 'Askıda Çorba' ismi verilen aşevinde, hayırseverlerin getirdiği malzemelerle veya parasını veren yardımseverlerin destekleri ile her gün yaklaşık 200 kişiye çorba veriliyor. 

Askıda Yardımlaşma Derneği yetkilisi Fikret Şanlıbaba, hiçbir karşılık beklemeden böyle bir uygulama yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Ecdadın hayrını devam ettiriyoruz. Fakir ve yetime sırf Allah rızası için yemek yediriyoruz. Ne bir karşılık ne bir teşekkür bekliyoruz. Siz malzemeyi getirin, biz pişirelim, ihtiyaç sahipleri de her gün burada karınlarını doyursunlar. Uygulamamızın oldukça az bir zaman önce başlatılmasına rağmen mülteci kardeşlerimiz ve diğer dar gelirli vatandaşlarımız, burada her gün çorbalarını içiyorlar. Sesimizi duyan her vatandaşımızı askıda çorbaya bekliyoruz."


Nevşehir Kapalı Pazar yeri 1 No'lu kapı girişinde bulunan 'Askıda Çorba' ismi verilen aşevinde, Bir tencere çorba da benim adıma kaynasın diyorsanız. Siz malzemeyi getirin biz pişirelim, ihtiyaç sahibi de yesin. Kapımız herkese açık çorbamız da kaynıyor. Ecdadımız öğretmişti biz de devam ediyoruz . Bizlere yakışan budur! Garibanımıza sahip çıkarız, inşallah . 
Adres :Kapalı pazar alanı 5 nolu kapı üstü