Nevşehir’de sabah şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile evinde fenalaşan Evli 3 Çocuk babası Nevşehir doğumlu Özkan Sarkmaz (39) ve 112 ekipleri tarafından ambulansla Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Necmi Baykan hastanın kalbinin ilk geldiği andan itibaren durduğunu anlattı. Bunun üzerine 20 dakika Suni teneffüs ve Kalp masajı yapmaya başladıklarını belirten Baykan hastanın kalbinin normal ritmine döndürebilmek içinde 4 kez defibrillatör ile şok işlemi (defibrilasyon) yapılarak 20 dakika sonunda çabalarımızın karşılığını aldık ve kalbi yeniden çalıştırmayı başardık.” dedi.
“KALP ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA ANJİOGRAFİ İLE TIKALI DAMARLAR TESBİT EDİLDİ”
Nevşehir Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Şahin Hastanın kalbi çalışmaya başladığı andan itibaren hızlı bir şekilde Anjiografi ekibimiz tarafından Anjiografi ünitesine alınarak hastanın kalbinin durmasına neden olan tıkalı damarın bulunması için Anjiografi yapıldı, tıkalı damar tespit edildi. Başarılı bir stent uygulaması yapılarak damar yeniden açıldı. Hasta 2. Basamak Yoğun Bakım ünitesinde yaşam destek cihazına bağlanarak takibi yapılmaya başlandı, 3 gün yoğun bakımda kalan Özkan Sarkmaz daha sonra tüm tedavilere cevap vererek yaşam fonksiyonlarının normale dönmesi ile 1. Basamak Kardiyoloji Yoğun Bakım Servisine alınarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ve Nöroloji Uzmanı doktorlarımız tarafından takibe alındı.
“ANJİOGRAFİ ÜNİTESİ OLMASAYDI BUGÜN BU HASTAMIZI ÇOKTAN KAYBETMİŞTİK”
Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe “Bu gün bir hastamız Anjiografi Ünitesinin hastanemizde kurulu olması nedeni ile kurtuldu. Acil Servis ekibimiz hastayı yeniden hayata dönüş için üstün bir gayret sarf etti ve duran kalp yeniden çalıştı fakat buna sebebiyet veren tıkalı damarın bulunması ve açılması gerekiyordu. Bunun içinde hemen zaman kaybetmeden Anjiografi ünitemize hastayı alarak tıkalı damar tespiti yapılarak damar stentle açıldı Ritmi bozuk kalp yeniden düzenli atmaya başladı ve hastamız bugün çok iyi durumda yakında taburcu edeceğiz, şayet bu Anjiografi ünitemiz olmasa idi bugün bu hastamız il dışı sevkle yolda yaşamını çoktan yitirmiş olacaktı. Bu süreçte gayret gösteren Acil Servis, Anjiografi Ünitesi, 2.Basamak Yoğun Bakım Servisinde çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. ”dedi
“YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM”
Özkan Sarkmaz ise sadece kalp krizi geçirdiği anı hatırladığını söyledi.

Doktorların durumu anlatmasıyla kalbinin durduğunu öğrendiğini belirten Sarkmaz, "Sabah kalktığımda göğsümde şiddetli bir ağrı hissettim, birden fenalaşarak, baygınlık geçirdim hastaneye getirmişler. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Kalbim durmuş gözlerimi açtığımda durumu anlattılar. İnanamadım gerçekten ölmüşüm, tekrar hayata dönmüşüm. Yeniden doğmuş gibiyim" diye konuştu.
“BU OLAY BANA DERS OLDU SİGARAYI BIRAKTIM”
Sarkmaz, bu olayın kendisi için bir ders olduğunu ve sigarayı bıraktığını vurgulayarak, "Şu anda herhangi bir sağlık sorunum yok. Bu olayın ardından sigarayı bıraktım. Sağlığıma daha fazla dikkat edeceğim artık" ifadelerini kullandı.