Spor Toto 5.Grupta, şampiyonluk için ikinci yarının ilk maçında 14 Ocak 2018 Pazar günü oynayacağı 68 Aksaray Belediyespor maçına odaklanan Nevşehirspor'da yönetim ve taraftarlar, Nevşehir İl Spor Güvenlik Kurulu’ndan çıkacak kararı bekliyor.

05.11.2017 tarihinde oynanan Kayseri Şekerspor-68 Aksaray Bld.Spor maçında takımını desteklemek için Kayseri'ye giden ve maç dönüşünde Nevşehir'den geçerken bir grup sözde Aksaray Taraftarlarının otobüsten inerek, köprüdeki Nevşehirspor Bayrağını sökmesi ve ardından Nevşehirspor bayraklarını ayaklar altına alması Nevşehirspor camiasında büyük tepki toplamıştı. Ve malesef yine bu talihsiz olayın sonrasında 68 Aksaray Bld.Spor Sosyal paylaşım sitelerinde Küfürlü tahrik içeren paylaşımlarda yaşanan gerginliğin daha da ileri boyuta taşınmasına sebep oldu.

Şimdi, İki ebedi dost ve iki ezeli takımların oynayacağı bu çok önemli karşılaşmada olabilmesi muhtemel olayların yaşanmaması adına ve sonrasında yine iki komşu şehrin arasında kapanmaz yaralar açabileceği endiseşi taşıyan spor camiası bu maça rakip taraftarların alınmaması talebini dile getiriyorlar. 


Şimdi tüm gözler Nevşehir İl Disiplin Kuruluna çevrildi. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan Nevşehir İl Disiplin Kurulu bu konuda son kararını açıklayacak.

İşte Alkışı Hak Edenler ve Cezayı Hak Edenler...

İşte daha yaklaşık iki ay öncesinde yaşanan, sosyal paylaşım sitelerinde sürekli olarak dolaşan ve iki kardeş şehrin dostluğuna hiç yakışmayacak Aksaraysporlu bir grup taraftarların yaptıkları o çirkin saldırı ve Yasağı Hak edenler:





İşte Kırşehir İl Spor Güvenlik Kururu'nun Nevşehirspor taraftarlarına yasak koyan o kararı...


İşte 68 Aksaray Belediyespor Kulüp Başkanı Veli Özkaraca'nın Nevşehirspor camiasından özür dilediği o açıklama;
68 Aksaray Belediyespor Yönetim Kurulu yazılı basın açıklaması yaparak Nevşehirspor camiasından dolayı özür diledi. İşte Nevşehirspor Yönetimine de gönderilen o özür açıklaması;

"Ebedi Dostumuz, Ezeli Rakibimiz"
Nevşehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına ;

05.11.2017 tarihinde kulübünüze ait bayrağa yapılan hareketin derin üzüntüsü içersindeyiz.
Nevşehir ile Aksaray iki komşu il olup, yıllardır sportif başarı için centilmence mücadele etmektedir. Bu olayla ilgili yapılan "Bayrak" eylemini şiddetle kınıyoruz.
68 Aksaray Belediyespor yönetimi olarak Bayrağınıza yapılan saygısızlığı kendimize yapılmış kabul ediyoruz.
Bu saldırı başta kulubunuz olmak üzere Türk futboluna yapılmış sadırı olarak kabul ediyoruz. Spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin saldırıyı esefle kınar, sporun her dalında bir daha böyle olayların yaşanmamasını dileriz.

68 Aksaray Belediyespor
Yönetim Kurulu