Nevşehir Merkez İbrahim Paşa Mahallesi'nde bu kez hırsızlar sert kayaya çarptı. Şehir dışından geldikleri belirtilen 3'ü Bayan, 2'si Erkek olmak üzere 5 hırsız İbrahim Paşa Mahallesi muhtarı Tuncay Orhan'ın evine girerek hırsızlık yaptılar. Hırsızların, Evden çıkışlarını ise tesadüfen muhtarın yeğeni gördü ve durumu hemen Muhtarlıkta görevi başında olan dayısı Tuncay Orhan'a anlattı. 
 
Olayın şokunu üzerinden atan Muhtar, daha sonra hiç vakit geçirmeden 155’i arayarak polisten yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri,
Hırsızların eve girdiğini gören yeğen Adem Özbay'ı da yanlarına alarak birlikte hırsızların peşine düştüler. Takip'e aldıkları hırsızları çok geçmeden 20 Temmuz Mahallesi girişinde kırkıvrak yakalayan polis ekipleri zanlıları ifadelerini almak üzere emniyete götürdüler. 

Nevşehir'de 3 ayrı Evlere girdikleri belirtilen, girdikleri evleri adeta talan edip dağıtan ve çok sayıda ziynet eşyası ve nakit para çalan hırsızlık zanlıları Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık masası ekiplerince yakalandı.

Adana nüfusuna kayıtlı oldukları ve Karaman'da yaşadıkları belirtilen 3'ü Bayan 2'si Erkek biri 15 yaşında olan 5 hırsızlık zanlıları ifadelerinin ardından daha sonra Adliyeye sevk edildiler. 

Nevşehir merkez İbrahim Paşa Mahallesi Muhtarı Tuncay Orhan www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamasında "Nevşehir Emniyet Teşkilatının duyarlılığından dolayı çok şükür hırsızlar çok geçmeden yakalandılar. Ben buradan Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne ve ekiplerine Teşekkür ediyorum" dedi. Muhtar Orhan, Ayrıca tüm Nevşehirli vatandaşlarımızı da, tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak duyalılığı ile örnek olan İbrahim Paşa Mahallesinin Kahraman Muhtarı Tuncay Orhan'ı tebrik ediyoruz.

İşte Nevşehir Emniyet Müdürlüğünden hırsızlık olayına ilişkin açıklama;
Nevşehir'de Üç Evde Hırsızlık Yaptığı Tespit Edilen Şahıslar Suçüstü Yakalanarak Tutuklandı.
 
            İlimiz İbrahimpaşa Mahallesi ve 20 Temmuz Mahallerinde üç ayrı ikamette meydana gelen " İkametten Hırsızlık " olayı ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu;
            -23.000.00 TL. değerinde 4 adet altın bilezik,
            -6 adet yüzük,
            -1 adet kolye,
            -1 adet künye,
            -1 adet saat ve
            -1 adet alyans ile toplam 1.720.00 TL. paranın ikamet kapısını zorlamak suretiyle girilerek çalınmasını gerçekleştirdiği tespit edilen (biri çocuk 5 şüpheli suça konu altınlarla birlikte)  G.P. (39), T.P. (33), Ö.P. (29), S.P. (31) ve C.P. (17) isimli şahıslar hırsızlık yaptığı son ikametten çıkarken yakalanmışlar, yakalanan şüphelilerden T.P. (5 Dolandırıcılık, 3 Hırsızlık ) 8 ayrı suçtan, G.P. ( 8 Dolandırıcılık, 3 Hırsızlık, 1 Başkasına Ait Kimlik Belgesi Kullanmak, 1 Belgede Sahtecilik, 1 Tutuklu veya Hükümlünün Kaçması.) 14 ayrı suçtan ARANDIĞI tespit edilmiş,
            Şüpheli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatları ile gözaltına alınarak 03.01.2018 günü mevcutlu olarak adli mercilere sevk edilmiş, Cumhuriyet Savcılığında suçlarını itiraf eden şüpheliler elde edilen suça konu altın ve paralar müştekilere teslim edilmiş, Cumhuriyet Savcılık işlemleri tamamlandıktan sonra Mahkemeye sevk edilen 5 şüpheli de  TUTUKLANARAK İlimiz E Tipi kapalı Ceza Evine teslim edilmişlerdir .