Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca Desteklenen,  Konya Bahridağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Proje kapsamındaki Nevşehir, Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray İl Müdürlüklerince yürütülecek  olan Hububatın Kalbinde Çiftçi Buluşmaları  ve Toprak İşlemesiz Tarım Projeleri Anlatıldı.
Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü vekili Bitkisel Üretim Şube Müdürü Asım BAŞ, Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ, Şube Müdürleri,  İlçe Müdürleri, İlçe Ziraat Odası Başkanları, Enstitü Konu Uzmanları , Teknik Personeller ve  Örnek Çiftçiler katıldı.

Enstitü Proje Yürütücüsü M.Naim DEMİRTAŞ  tarafından açılış konuşması yapılarak Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Tarım ve Hayvancılık alanında yürüttüğü proje ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Ardından konu uzmanları tarafından enstitü tarafından geliştirilen ve bölgemize uygun hububat çeşitleri tanıtılarak yetiştiricilik hakkında bilgiler verildi. Toprak İşlemesiz Tarım Tekniğinin uygulanabilirliği yapılan araştırma bulguları ile ortaya kondu.

Yürütülen bu projeler kapsamında Nevşehir ilinde örnek çalışmalar yapılacağı bildirildi.