Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan projenin kabul edilmesiyle birlikte kurumdaki rehabilitasyon çalışmaları hız kazandı.

Müdürlükte yükümlülerin kendi işlerini kurabilmesine yönelik hibe projelerinden destek alabilmesi için 32 yükümlüye Girişimcilik Kursu düzenlenerek eğitimlere başlanıldı.

Ayrıca  yükümlülerin suçtan uzak durmak, suça iten ortamlardan uzaklaşmak ve empati geliştirebilmek amacıyla Psıkodrama Grup Terapi Psikolojisi Yaşantı Grubu eğitimi için 2 ayrı grup oluşturuldu.

Kayseri Psıkodrama Entstitüsünde görevli Psikodramatist Şeref ALGÜR tarafından 2 hafta aralıklarla ve toplam 10 oturumda verilen eğitimlere yükümlülerin etkin katılım sağladığı ve eğitimden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

Psikodrama; birlikte olma, birlikte hissetme deneyimlerini esas alarak bireyin grup içinde tedavisidir. Saklanmayan şeyler her zaman saklananlardan daha az sorun yaratır. Son derece önemli olan, grup olgusu bireyi yaşamı boyunca takip eder, ait olmanın mutluluğu ile ait olamamanın acısı arasında insanın salınmasına veya güçlenmesine yada çeşitli patolojiler geliştirmesine neden olur. Psikodrama bir anlamı ile her şeyin görünür hale getirilebildiği bir grup terapisidir.

Türkiye de ilk defa bu kapsamda Psıkodrama Eğitiminin Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce verildiği ve bu tür çalışmaların suçluluğun azaltılmasına yönelik katkıda bulunacağı öğrenildi.