Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu iftarların bu yılki ilki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapıldı. Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ev sahipliğinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ki 30 Ağustos İlkokulu bahçesinde düzenlenen toplu iftar proğramına AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Nevşehir 27.Dönem Milletvekili Adayları Mustafa Açıkgöz, Emre Çalışkan , Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Yaklaşık bin kişiyi aşkın mahalle sakinlerinin katıldığı iftarda vatandaşlar komşularıyla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadılar.

İftar öncesi Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Başkanı M.Rauf Yanar ve AK Parti 27.Dönem Nevşehir Milletvekili Adayları Mustafa Açıkgöz ve Emre Çalışkan masaları tek tek dolaşarak vatandaşlara hayırlı Ramazanlar dileğinde bulundu. Birlik ve beraberlik dualarıyla açılan oruçların ardından konuşan Başkan Seçen “Sizinle aynı sofrada oruç açmaktan onur duydum. Dünyanın başka bölgelerinde Afrika, Irak, Suriye, Arakan’da bu huzuru bulamayanlar, annesiyle, babasıyla iftar yapamayanlar var. Bu halemize şükredeceğiz” dedi.

İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'da, "Nevşehir Belediyemizin Mehmet Akif Ersoy mahallesinde düzenlemiş olduğu İftar sofrasına vatandaşlarımız ile birlikte bir araya gelerek iftarımızı Açma Fırsatı bulduk.Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin.Birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah.."dedi.

Bu gün ilki düzenlenen iftar sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle bazı vatandaşlarımızın maalesef iftariyeliklerden 2'şer üçer paket alarak evlerine götürmesi ise hiç yakışık almadı. Zira bu şekilde değil Bin kişilik değil 100 bin kişilikte iftarlık hazırlanmış olsa yinede yetmezdi. Ama bu durumda bile hemen çözüm üreten Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen iftar yemeği yetmeyen vatandaşları lokantaya götürerek mağduriyet yaşanmasını önledi. evşehir tarihinde bir ilke imza atan Nevşehir Belediyesi ilk sınavını başarıyla tamamladı. emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Nevşehir Belediyesi tarafından İftar sonrasında vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikram edildi ayrıca çocuklar için palyaçolar balon dağıtıp yüz boyması yapıldı.

Başkan Seçen'in Amacı NEVŞEHİR Birliği...!

Birlik, beraberlik ve dayanışma ayı Ramazan’ın tüm güzelliklerinin yaşatılması amacıyla ortaya konulan mahalle iftar sofralarının,  önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi hedefleniyor. 
Nevşehir Belediyesi  tarafından gerçekleştirilecek mahalle iftar sofraları daha sonra sırasıyla;  28 Mayıs 2018 Pazartesi günü Sümer Mahallesi ve Sanayi bölgesindeki vatandaşların katılımı ile 100. Yıl İlkokulu bahçesi, 29 Mayıs 2018 Salı günü Kıratlıoğlu, Cevher Dudayev,20 Temmuz ve İbrahimpaşa Mahallelerindeki vatandaşların katılımı ile Pamukçu Ortaokulu Okul Bahçesinde, 1 Haziran 2018 Cuma günü 350 Evler Mahallesi ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinlerinin katılımı ile SSK Hastanesi bahçesinde, 4 Haziran 2018 Pazartesi günü  2000 Evler ve 15 Temmuz Mahallelerindeki vatandaşların katılımı ile  2000 Evler Pazar yeri, 6 Haziran Çarşamba günü Güzelyurt Mahallesi ve Esentepe Mahallesi sakinlerinin katılımı ile İbrahimpaşa Ortaokulu bahçesinde, 8 Haziran 2018 Cuma günü Yeni,Emek ,Hacı Rüştü ve ve Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin katılımı ile Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ve 12 Haziran 2018 Salı günü Camicedit,Raşitbey,Kapucubaşı ve Karasoku Mahallelerindeki vatandaşların katılımı ile Kurşunlu Camii önünde kurulacak.