Nevşehir'de kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle kaldırımlar ve caddeler buz pistine dönüştü. Son 4 gün içinde çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği ilimizde bazı vatandaşlar da düşme sonucu yaralandı.

Sokak ve kaldırımların karlar altında kalmasını vatandaşlar dışında kimse görmüyor. Bu yüzden Vatandaş kaldırım yerine yolda yürümeyi tercih ediyor.

Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com Whatsapp ihbar hattına okuyucularımız tarafından gönderilen bu fotoğraf ve açıklamasında; 
"Merhaba bu gönderecegim fotoğraflar 2000 Evler Mahallesi Tarım İl Müdürlüğü önündeki yol. Vatandaşlar ve sürücüler bu bozuk yollarda ilerlemekte büyük zorluklar yaşıyor. Sizden Nevşehir'in sesi olarak bu konuyu kamuoyuna taşıyarak, yetkilileri uyarmanız. Haber yapabilirseniz çok memnun olurum. Mağdur duruma düşüyoruz. Teşekkürler"

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden bir vatandaşımızda kaldırımların karla kaplı olmasından dolayı yaşadığı mağdruiyetleri dile getirerek, bu yüzden asfaltta yürüyoruz dedi.

Erzurum'da buzlanamaya karşı kaldırımların altlarına ısıtmalı sistem yapılıyor, Kayseri'de vatandaş kaymasın diye kaldırımlara halı seriliyor elbette Büyükşehirlerde ki bu uygulama şuan ilimiz için belkide çok lüks ama en azından Nevşehir'de Vatandaşlarımızın tek isteği yaşlısı, hamilesi, çocukları ve engelilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için sokak, cadde ve kaldırımların biran önce temizlenmesi.
 
Şimdi Nevşehirli vatandaşlar kendilerininde katılarak yardımcı olacağı bir çalışma ile cadde, sokak ve kaldırımlarının kardan ve buzlanmadan temizlenmesini bekliyor.